Fordypning Whest Audio

Presseomtaler

Kundetilbakemeldinger

Forumtråd 1

Forumtråd 2

Forumtråd 3

Whest Audio er et britisk firma som spesialiserer seg på produksjon av fonoforsterkere (RIAA-trinn) i high-end segmentet. Gründeren bak firmaet, James Henriot, baserer sine design på utstrakt bruk av diskré kretser (fremfor integrerte kretser) og transistorer i ren klasse A (fremfor klasse AB eller D). Med sin bakgrunn fra pro audio industrien, så har James vært opptatt av å få til et fonotrinndesign med utvidet båndbredde, lavt støynivå og strømsterkt utgangstrinn.

Til tross for firmaets relativt unge alder, så har Whest Audio rukket å bygge opp et renommé som en av verdens beste produsenter av RIAA-trinn. Lydgjengivelsen er dynamisk og oppløst med en beksvart bakgrunn. Timingen, dvs. hvordan musikken flyter, høres veldig riktig ut, og det låter rett og slett mere musikalsk enn de fleste andre fonotrinn på markedet.

Whest Audio tilbyr for tiden 6 forskjellige fonotrinn. Disse er kort beskrevet under.

MC REF V mk4
Flaggskipsmodellen til Whest består av to kabinetter; ett pr. kanal! Hvert kabinett er spesiallaget med tanke på å minimere vibrasjoner. I tillegg er kretskortene inne i kabinettet montert flytende for best mulig vibrasjonskontroll.

Inngangstrinnet til MC REF V mk4 er transistorbasert (en diskré krets av bipolare transistorer i ren klasse A) og skal ha et svært lavt støygulv (lavere enn de beste IC op-amps på markedet), noe som gjør negativ tilbakekobling unødvendig. I tillegg gjør denne løsningen bruken av transformatorer i inngangstrinnet overflødig, hvilket ytterligere øker oppløsningen i lydgjengivelsen. Det benyttes for øvrig utelukkende høyverdige kondensatorer i designet av typen Clarity Caps.

Utgangstrinnet til MC REF V mk4 er også ren klasse A. Dette opererer ved en høyere strømstyrke og spenning enn det som er vanlig for slike design. Dette er faktorer som alle bidrar til å gi MC REF V mk4 en uovertruffen lydgjengivelse.

TITAN Pro
Denne modellen er Whest Audio sitt mest påkostede forsøk på å oppnå MC REF V kvaliteter ved bruk av et enkelt kabinett. Selv om enkelte tilpasninger av designet har vært nødvendig, så er TITAN Pro bygget etter samme konsept som flaggskipsmodellen.

PS.40RDT SE
Special Edition versjonen av PS.40RDT er basert på “trickle down” teknologi fra TITAN Pro & MC REF V mk4, og modellen benytter således de samme designprinsippene for inngangs- og utgangstrinnene som disse. I likhet med modellene over, så er kretskortene, som for øvrig benytter kobber av ekstra høy renhetsgrad, montert flytende i et kabinett med gode vibrasjonsdempende egenskaper.

PS.40RDT
Inngangstrinnet til standard versjonen er bygget mere konvensjonelt enn det til SE-versjonen. Her er det i stedet brukt integrerte kretser (“monolithic IC op-amps”) og transformatorer. Disse er dog håndplukket og nøye matchet for lavest mulig støynivå. Utgangstrinnet er mere likt det til SE-versjonen og består av en strømsterk diskré krets i ren klasse A uten bruk av kondensatorer.

whestTHREE signature
Dette er et mere kompakt fonotrinn (mindre kabinett) enn de dyrere modellene. Topologien er dog fremdeles dual mono og strømforsyningen er flyttet ut av kabinettet for å unngå for store kompromisser. Utgangstrinnet er dessuten fremdeles basert på en strømsterk diskré krets i ren klasse A uten bruk av kondensatorer.

whestTWO.2
Dette er innstegsmodellen til Whest. Det er allikevel benyttet en diskré krets i ren klasse A i utgangstrinnet, i dette tilfellet med kondensatorer. whestTWO.2 er sågar utstyrt med ekte balanserte utganger, dvs. at signalet ikke er konvertert fra ubalansert til balansert ved bruk av en standard IC-brikke, men koblet direkte til klasse A kretsen.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat eller for å avtale en lyttetest. De fleste modeller er også tilgjengelige for utlån og test hjemme i ditt eget oppsett.

© 2006-2018 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes