17-NOV-18: Showroom nummer 2 åpnes utenfor Moss

Gjallarhorn Audio åpner sitt andre showroom den 17. november. Dette befinner seg hos vår samarbeidspartner i Moss, KaRa.

Følgende merker/produkter vil være tilgjengelig for demonstrasjon på åpningsdatoen:

DA-konverter: Aqua Formula xHD (deres toppmodell)
Forforsterker: Accustic Arts TUBE PREAMP II MK 2 (hybrid design av rør og SS)
Effekttrinn: 2x Accustic Arts MONO II (klasse A inntil ca. 60 Watt)
Høyttalere: Sound Lab Ultimate 545 (den relativt nye kompaktutgaven til SL)
Kabler: Furutech (bl.a. Nanoflux høyttalerkabler)
Rack: Solidsteel HS-4
Akustiske tiltak: Blant annet ASC TubeTraps

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

01-NOV-18: Gjallarhorn Audio blir forhandler av DS Audio

Gjallarhorn Audio er nå forhandler av japanske DS Audio og deres revolusjonerende pickup produkter basert på optisk teknologi. Dette er på bakgrunn av at DS Audio nå har fått ny importør i Norge.

Fra den spede begynnelse hvor DS Audio kun hadde 1 pickup på markedet (DS 001), så kan DS Audio nå tilby 4 forskjellige optiske pickup'er på ulike prisnivå.

DS E1, som riktignok ikke lanseres før i januar 2019, er den rimeligste av disse med en veiledende pris av NOK 32 900. Denne vil gjøre den optiske teknologien mere tilgjengelig enn noensinne, spesielt med tanke på at RIAA-trinnet inngår i prisen (siden den optiske teknologien krever et skreddersydd RIAA-trinn).

DS 002 er en forbedring av DS 001 og er basert på erfaringer gjort under utviklingen av toppmodellen DS Master 1. Pickup hus og cantilever er av aluminium og stiften/diamanten er av Shibata typen. DS 002 benytter for øvrig samme type oppheng som DS Master 1 og DS W2, et oppheng som sikrer høy kanalseparasjon og stabil avspilling. Det tilhørende RIAA-trinnet har også fått en ny og mere påkostet strømforsyning med bl.a. 10 stk 33 000 mikroF kondensatorer. DS 002 m/RIAA-trinn koster NOK 54 900,- veiledende.

DS W2 er den nyeste pickup'en på markedet fra DS Audio og erstatter DS W1 som ble kåret til "verdens beste pickup" av både Stereo og Audio, to av Tysklands mest anerkjente hi-fi magasiner. DS W2 representerer en ytterligere forbedring av DS W1. Blant annet så er cantilever nå av bor og diamantslipingen av typen "micro-ridge". RIAA-trinnet, som for øvrig er tre ganger større enn det til forgjengeren, er nå tilgodesett med hele 12 store kondensatorer, hver på 56 000 mikroF. DS W2 befinner seg i prisklassen over DS 002 og koster NOK 109 900, inkludert RIAA-trinn.

Toppmodellen DS Master 1 representerer det ypperste av hva den optiske teknologien har å tilby i øyeblikket. Cantilever'en er laget i safir(!) og diamantslipingen er av "micro-ridge" typen. Den optiske generatoren til DS Master 1 har svært lav masse og er fullstendig fri for ultrasonisk resonans, noe konvensjonelle design (MM/MC) er utsatt for. RIAA-trinnet er et diskre, dual mono design. Det benyttes hele 3 strømforsyninger; ett dedikert til hver av de to kanalene og ett forbeholdt driften av den optiske pickup'en. Veiledende pris for denne herligheten er i skrivende stund på NOK 219 900.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

02-OKT-18: Gjallarhorn Audio overtar importen av Clearaudio i Norge

Clearaudio er en av Tysklands største platespillerprodusenter og de tilbyr en stor portefølje av produkter fra komplette platespillere, som f.eks. den nye Concept Active med et integrert RIAA-trinn, til avanserte high-end vinylrigger, som f.eks. Innovation med automatisk hastighetskontroll.

De har også et stort utvalg av tonearmer (både radiale & tangentiale) og pickup'er (både MM & MC), samt en rekke tilbehør fra enkle rensebørster til avanserte ultralydbaserte platerensere. Alle produktene til Clearaudio produseres i Tyskland.

Vi kommer til å tilby hjemlån på en rekke av Clearaudios produkter. Send oss en forespørsel om det er noe du er interessert i å teste før et eventuelt kjøp.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

19-SEP-18: Gjallarhorn Audio er ny norsk importør av tyske Accustic Arts

Accustic Arts er et tysk forsterkermerke som har fått meget gode omtaler i internasjonal hi-fi presse.

Forsterkere fra Accustic Arts vil være å finne i vårt alternative showroom utenfor Moss. Her vil man kunne få høre forforsterkeren TUBE PREAMP II MK2 og effekttrinnene MONO II.

29-MAI-18: Gjallarhorn Audio introduserer Vitus Audio og Gauder Akustik i det norske markedet

Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør og forhandler av high-end høyttalere fra Gauder Akustik og high-end forsterkere fra Vitus Audio.

I første omgang mottar vi ett par Berlina RC 7 Mk II med diamantdiskant fra Accuton, samt to stk integrerte forsterkere fra Vitus Audio; den splitter nye RI-101 fra Reference serien og klassikeren SIA-025 Mk II fra Signature serien.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

15-MAI-18: Utsøkte R2R DAC'er fra italienske Aqua nå tilgjengelig hos Gjallarhorn Audio

Aqua har spesialisert seg på produksjon av DA-konvertere som benytter såkalt 'resistor ladder' topologi, og de har sågar utviklet sin egen FPGA-kode for bruk med denne multi-bit løsningen.

Aqua tilbyr i dag tre ulike R2R DAC'er (La Voce, La Scala og Formula) og en CD-transport (La Diva).

Innstegsmodellen, La Voce S3, er nå i sin tredje generasjon og er oppgradert med en rekke forbedringer basert på erfaringene gjort under utviklingen av toppmodellen Formula.

Den tidligere toppmodellen, La Scala, er basert på et hybriddesign hvor det benyttes både rør (Telefunken ECC81) og transistorer (MOSFET). I sin Mk II utgave har La Scala i tillegg fått en høyverdig fiberoptisk forbindelse mellom digital og analog del, en teknologi som er hentet fra Aquas toppmodell Formula.

Formula xHD er, som nevnt over, Aquas nye flaggskipsmodell, og det var i forbindelse med utviklingen av denne at den "optologiske" løsningen først ble etablert. Men til forskjell fra La Scala, så er Formula utelukkende transistorbasert.

Både La Voce S3 og La Scala Mk II er tilgjengelig for hjemlån, mens Formula xHD kun er tilgjengelig for demo.

07-FEB-18: Import av Wellfloat isolasjonsplattformer direkte fra produsenten G CLEF Acoustic i Japan

G CLEF Acoustic er et japansk firma som spesialiserer seg på produksjon av avanserte isolasjonsplattformer, bedre kjent under produktnavnet Wellfloat. Den patenterte konstruksjonen (japansk patent nr. 5145310) består av to plater som henger fast i hverandre på en slik måte at topp-platen flyter på bunnplaten. Dette gir en langt bedre beskyttelse mot vibrasjoner enn konvensjonelle dempeplattformer som kun demper vibrasjonene ved å endre systemets resonansfrekvens og som ikke er i stand til å isolere mot vibrasjoner fullt ut. Wellfloat-løsningen frikobler en komponent/høyttaler fra underlaget og gir full beskyttelse mot vibrasjoner innenfor hele det hørbare frekvensområdet.

22-JAN-18: Ny stativhøyttaler fra ProAc - Tablette 10 Signature

ProAc lanserte nå i januar en Signature utgave av sin Tablette 10 stativhøyttaler. Bildet til venstre (klikk på bildet for å hente opp en høyoppløst versjon) viser Tablette 10 Signature i Ibenholt finish.

ProAc har designet et nytt mellomtone-/basselement til denne modellen med et Excel magnetsystem og deres egen faseplugg i ren kobber.

ProAc kan fortelle at den nye signaturutgaven har mye til felles med Tablette 10 når det gjelder lydgjengivelse, men at Signature har en mere fremtredende mellomtone for et større lydbilde som ofte mangler hos høyttalere med en beskjeden størrelse.

Her er en peker til produktsiden hos ProAc: Tablette 10 Signature

Ordinær utsalgspris her i Norge ligger for tiden på:

- Standard finish: NOK 17 900,-

- Premium finish (Ebony & Rosewood): NOK 19 900,-.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

18-DES-17: Gjallarhorn Audio blir autorisert forhandler av høykvalitetsprodukter fra Furutech

Furutech er et japansk firma som er opptatt av ekstrem byggekvalitet, og deres produkter regnes for å være blant det beste i bransjen. Furutech spesialiserer seg på konstruksjon av kabler, plugger, strømkontakter, strømrensere og diverse tilbehør til kabler og platespillere.

15-DES-17: Beltedrevne CD-spillere fra japanske C.E.C. nå i demo og salg hos Gjallarhorn Audio

C.E.C. er et japansk firma med røtter helt tilbake til 1954. De er kjent i high-end markedet for sine beltedrevne CD-spillere. Disse unike produktene er nå tilgjengelig for demonstrasjon og kjøp hos oss.

09-DES-17: Gjallarhorn Audio overtar som ny norsk importør av danske Gato Audio

Vi har en stund nå vært på utkikk etter et high-end elektronikkmerke som tilfredsstiller følgende kriterier:

 • fornuftig prisnivå (mange high-end merker er latterlig høyt priset, en trend vi ønsker å bidra med å snu!)
 • høy byggekvalitet (selv innenfor high-end segmentet er det overraskende variabel byggekvalitet og den er ikke alltid korrelert med prisen!)
 • moderne design (det er noe forfriskende over en komponent som er noe mere enn en pen frontplate, og et godt design gjør det også enklere å få gjennomslag hos “interiørsjefen”)
 • gjennomtenkt brukergrensesnitt (en informativ og tydelig skjerm med muligheter for dimming, noe mange produsenter rett og slett ikke får til)
 • gode tilkoblingsmuligheter (et godt utvalg digitale og analoge inn- og utganger, helst både XLR & RCA, HT-bypass og gjerne trådløs støtte for streaming)
 • ergonomisk og solid laget fjernkontroll (mange produsenter prioriterer dette for lavt)
 • og sist, men ikke minst; utsøkt lyd

I danske Gato Audio har vi endelig funnet et merke som tilfredsstiller alle disse kriteriene. Vi har derfor tatt på oss ansvaret for videre import og salg av dette merket i Norge. Et viktig moment ved valg av nytt elektronikkmerke var at det kunne tilby en integrert forsterker med innebygget DAC og støtte for streaming, både via kabel og trådløst. I tillegg har også Gato Audios forforsterker slik støtte.

Utover å tilby integrerte forsterkere og forforsterkere med innebygget DAC, så tilbyr også Gato Audio en CD-spiller (dette formatet er langt fra dødt og gir ofte bedre lydkvalitet enn streaming) og effektforsterkere for både 1, 4 og 6 kanaler. Monoblokkene er et klasse AB design og benytter sågar kun 1 MOS-FET transistor i signalveien (strengt tatt 1 for positiv del av sinuskurve og 1 for negativ del av sinuskurve i push-pull konfigurasjon - av Gato Audio kalt TwinFET).

De to integrert forsterkerne med innebygget DAC, DIA-250S og DIA-400S, er for øvrig vellydende klasse D design med henholdsvis 250 og 400 Watt pr. kanal, mens deres integrerte forsterker uten DAC er et 150 W pr. kanal klasse AB design.

En annen viktig funksjon i disse travle tider er Gato Audios “pre-heat” krets. Med denne valgt, så tar det kun 15 minutter før forsterkeren når sin optimale arbeidstemperatur (gjelder produktet AMP-150).

Gato Audio innehar også en betydelig kompetanse innen høyttalerkonstruksjon (styreformann Paul Rossing stod i sin tid bak merket Avance), og kreasjonene deres benytter forseggjorte kabinetter (laminert FusedMass design), gjennomtenkte delefiltre med avansert PurePhase teknologi og skreddersydde høyttalerelementer av høy kvalitet.

Danske Gato Audio ble grunnlagt i 2007 av Frederik Johansen, Kresten Dinesen og Rasmus Holm - alle med lang fartstid fra blant annet Holfi, Thule Audio og ikke minst GamuT. Visjonen til Gato Audio er å kombinere en utsøkt lyd med et interiørvennlig design og et moderne brukergrensesnitt, noe de så til de grader har lykkes med.

Vi har de aller fleste av deres produkter for demonstrasjon i vårt showroom og noen vil også være tilgjengelig for hjemlån. Følgende produkter kan for tiden sees og høres hos oss:

Elektronikk:
DIA-250S (demo & hjemlån)
DIA-400S (demo & hjemlån)
AMP-150 (demo)
CDD-1 (demo)
PRD-3S (demo)
PWR-222 (demo)

Høyttalere:
FM-8 (demo & hjemlån)
FM-15 (demo & hjemlån)
FM-30 (demo)
FM-50 (demo)

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

03-NOV-17: Kabler fra Tellurium Q

Gjallarhorn Audio er nå forhandler av kabler fra Tellurium Q. Merket vil være tilgjengelig i vår nettbutikk.

Anvendelsen av ordet Tellurium i merkenavnet gjenspeiler den spesielle typen kobber som benyttes i produktene.

Tellurium Q er et kabelmerke som har høstet mange gode omtaler i hi-fi pressen de siste årene.

05-OKT-17: Prisgunstige rørforsterkere fra Icon Audio

Icon Audio ble grunnlagt av David Shaw i 1999 og firmaets hovedkontor befinner seg i Leicester, UK. Deres forretningskonsept er å tilby rørbaserte produkter av høy kvalitet til overkommelige priser. All produktutvikling foregår i Leicester. Men for å holde produksjonskostnadene nede, så har Icon Audio valgt å legge en god del av produksjonen til Kina.

Det var i denne sammenhengen nødvendig å etablere en egen avdeling i Kina for å beholde full kontroll over alle deler av produksjonen. I Icon Audio sin fabrikk produseres nå også transformatorer av meget høy standard.

Etter at hoveddelene til et produkt er montert på fabrikken i Kina, så sendes det til UK for fullføring og testing.

Icon Audio kan tilby CD-spillere, hodetelefonforsterkere, RIAA-trinn, forforsterkere (passive & aktive), effekttrinn og integrerte forsterkere - alt rørbasert. Mange av modellene har en innebygget måler for brukervennlig innstilling av bias. Måleren vil også avsløre når et rør bør byttes. I tillegg viser den utgangseffekten når forsterkeren er i bruk. Alle designene til Icon Audio er for øvrig “handwired” i motsetning til bruk av kretskort.

Vi kommer i første omgang til å importere to av deres integrerte forsterkere for demo og hjemlån: Stereo 30 SE og Stereo 60 Mk III M.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

19-AUG-17: Rørforsterkere fra NAT igjen tilgjengelig i Norge

NAT fra Serbia er en produsent mange audiofile i Europa har kjennskap til. NAT ble grunnlagt i 1993 og er en forkortelse for Nikic Audio Team etter gründeren Dejan Nikic. Firmaet spesialiserer seg på produksjon av rørforsterkere basert på russiske NOS-rør. Deres designfilosofi er å bygge forsterkere med massive strømforsyninger og minimalistiske signalkretser av høyverdige komponenter. Alle produktene er håndlaget og gjennomgår rigorøs testing i over 100 timer før de forlater fabrikken.

Effektforsterkerne deres, som alle er klasse A monoblokker, er basert på et SET (Single-Ended Triode) design uten tilbakekobling og med svært korte signalveier. SET-forsterkere er kjent for å være begrenset til et par titalls Watt, men NATs toppmodell, Magma New, leverer hele 170 Watt pr. kanal, hvilket gjør den til den kraftigste SET-forsterkeren i verden med kun et enkelt DHT effektrør (GM100).

NAT er et relativt fornuftig priset merke i forhold til de high-end merkene NAT fordelaktig sammenlignes med i ulike forumdiskusjoner på nettet.

Innledningsvis er det den integrerte forsterkeren Single som vil være i demo hos oss.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

11-AUG-17: Gjallarhorn Audio lanserer hornhøyttalere fra Sadurni Acoustics

Vi har med dette gleden av å annonsere vårt første agentur innenfor kategorien hornhøyttalere, et designprinsipp vi i Gjallarhorn Audio naturlig nok har stor sans for.

I Sadurni Acoustics har vi funnet en produsent som både opererer med fornuftige priser (dog fremdeles kostbart) og som forstår viktigheten av å benytte store nok horn til at det kan deles forholdsvis lavt (rundt 100-150 Hz) med en der til egnet subwoofer.

Sadurni Acoustics kan i dag tilby to forskjellige modeller; Staccato og Miracoli. Sistnevnte ble for øvrig lansert under New York Audio Show (NYAS) i november 2016 (se bildet til venstre).

Toppmodellen, Staccato, er en 3 veis konstruksjon med en oppgitt sensitivitet på rekordhøye 110 dB/W/m og en frekvensrespons på 110 Hz - 35 kHz. 1 par aktive subwoofere inngår dog i designet, så i praksis er systemet 4 veis, og det går da ned til ca. 25 Hz. Staccato er nylig kommet i en Mk II utgave som kjennetegnes ved enda bedre delefiltre, diverse strukturelle forbedringer og nye aktive ABW (“Added Back Wave”) subwoofere (tidligere versjon var passiv). Disse oppgraderingene førte riktignok til en prisøkning fra USD 40k til USD 50k.

Det største hornet til Staccato har en diameter på 92 cm og skal i følge produsenten spille ned til ca. 110 Hz. Det mellomste hornet tar over ved ca. 600 Hz og spiller opp til 10 kHz. Deretter overtar en hornsuperdiskant fra Fostex (toppmodellen T500A Mk II). Lydgjengivelsen til det største hornet er basert på hornlading av en 8” spesiallaget woofer fra Europa, mens det mellomste hornet benytter en kompresjonsdriver, en løsning også horndiskanten til Fostex er basert på.

Bassen gjengis som nevnt av aktive sub'er. Sadurni har jobbet mye med å få til en bassløsning som lar seg integrere godt med det største hornet til Staccato, og resultatet ble sylindriske hornsub’er (“concentrical tapped horn”) med betegnelsen ABW (“Added Back Wave”) etter sin virkemåte. Det er ingen ringere enn subwooferspesialisten Rythmik Audio, mest kjent for sine servostyrte sub’er, som står for produksjonen av de aktive sub’ene til Sadurni. ABW sub’ene er altså servostyrte, noe som bidrar til en større kontroll av elementet, hvilket er ensbetydende med en jevnere respons og en bedre definert bass.

Miracoli er utstyrt med de samme driverne som toppmodellen Staccato, bortsett fra at det største hornet har en noe mindre diameter og er derfor begrenset nedover til ca. 140 Hz. I tillegg huser kabinettet til Miracoli en integrert subwoofer i form av ett par sidemonterte og motstående 8 tommer woofere med servostyring (produsert av Rythmik Audio). Så det er her tale om et ekte 4 veis design. Sensitiviteten er for øvrig på hele 106 dB/W/m og frekvensresponsen er oppgitt å være 25 Hz - 35 kHz.

Delefrekvensene til Miracoli er de samme som for Staccato, dvs. 600 Hz og 10 kHz. Frekvensdelingen er for øvrig implementert ved bruk av første ordens filtre (m.a.o. meget fasevennlige filtre). I tillegg kommer den variable delefrekvensen til den integrerte sub'en.

Merk spesielt at alle horna til Sadurni er av typen Tractrix og at de er konstruert i lagdelt MDF med en tykkelse på inntil 3 tommer! Dette bidrar til å redusere resonanser i hornet, hvilket igjen medfører langt mindre farging av lyden. Videre poengterer produsenten at horna er tidsrettet, dvs. at de har en nøye fastlagt plassering i forhold til hverandre som sørger for at de spiller i fase.

Veiledende priser for Norge i øyeblikket:

Staccato Mk II: NOK 490 000,- (prisen inkluderer 1 par aktive ABW subwoofere)
Miracoli: NOK 240 000,-

Ett par Miracoli med svarte horn og et kabinett i svart ask er bestilt med tanke på demonstrasjon i vårt showroom. Demoparet vil bli levert sammen med vår neste TubeTrap import, hvilket også inneholder ett par Sound Lab Ultimate 545 PXF for demoformål. Forsendelsen forventes å ankomme i midten av mars neste år.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

06-MAR-17: Gjallarhorn Audio utnevnes til ny norsk importør for engelske ProAc

ProAc ble grunnlagt av Stewart Tyler for snart 40 år siden og firmaet har i løpet av årene opparbeidet seg et renommé som en av verdens fremste høyttalerprodusenter.

ProAc er kjent for å bygge utsøkte høyttalere med fremragende lyd- og byggekvalitet, og de går særdeles grundig til verks ved utvikling av høyttalerelementer, konstruksjon av delefiltre og oppbygging av høyttalerkabinetter.

Alt av design og "voicing" utføres av Stewart selv, mens høyttalerne blir håndbygget av hans medarbeidere i fabrikken ved Brackley i Northamptonshire. I og med at ProAc har vært i drift lenger enn de fleste av konkurrentene, så er dette en produksjonsprosess hen i mot det perfekte. Nye modeller er m.a.o. mere et resultat av evolusjon (gradvis forbedring) enn revolusjon (eksperimentering). Dette gir kunder en sannsynlighet for god lyd som er langt større enn i det vanlige "hit and miss" scenarioet.

Heller ikke ytre finish er tatt lett på av ProAc og alle høyttalerne til ProAc leveres i en høyverdig trefinérfinish (bøk, naturell eik, kirsebærtre, mahogni, svart ask, ibenholt og rosentre). De leveres også i en silkehvit utførelse for de som foretrekker det.

ProAc opererer i dag med 4 produktserier; Tablette (nå i sin 10. generasjon med modellen Tablette 10), Studio (i øyeblikket kun modellen M100), Response D (DB3, DB1, D2, D20 D/R, D30S D/R & D48 D/R) og K-serien (K6 & K8). I tillegg tilbys en senterhøyttaler under navnet Centre Voice.

Se for øvrig vår artikkel om ProAc her.

14-FEB-17: Norgeslansering av musikkservere fra Innuos

Innuos sine prisbelønte musikk- og filmservere er nå tilgjengelig i Norge.

Noen stikkord:

 • styres fra smarttelefon eller nettbrett
 • bitperfekt ripping
 • import av eksisterende musikksamlinger med støtte for nedlasting av filer fra f.eks. Qobuz, Linn, HD tracks, HiResAudio, iTunes og Amazon
 • editering av albumdata og cover art
 • automatisk backup av din ZEN musikksamling til NAS eller ekstern USB harddisk
 • støtter de fleste strømmingstjenester som Tidal, Spotify, Qobuz etc. (støtte for ROON player kommer også!)
 • støtter de fleste formater som MQA, WAV, DSD, Flac, Apple Lossless, AIFF, M4A og MP3 med bitrater opp i 32bit/384kHz (PCM) og DSD256
 • perfekt integrering med Sonos
 • fungerer sømløst med UPnP-baserte systemer som streamere fra bl.a. Naim, Linn og Auralic
 • kompatibel med trådløse multiromssystemer som f.eks. de fra Denon (HEOS), B&O og Bose
 • ROON server funksjonalitet er også på vei

Produktside

Last ned brosjyre

06-JAN-17: Gjallarhorn Audio utnevnes til ny norsk importør for amerikanske Sound Lab

Sound Lab er en amerikansk produsent av elektrostathøyttalere av ypperste kvalitet.

Deres største elektrostatpaneler går helt ned i 24 Hz(!) uten å ty til en hybridløsning, hvilket betyr at konstruksjonen til Sound Lab representerer det mest fullfrekvente elektrostatdesignet i verden.

Sound Lab opererer med 3 produktserier som skiller seg fra hverandre kun når det gjelder designet til selve rammeverket. Audiophile og Majestic seriene benytter et rammeverk av tre, mens Ultimate serien har et rammeverk av stål.

En kompaktmodell (445) ble nylig lansert for hver av seriene, og omtalene i hi-fi pressen har vært meget positive. De nye kompaktmodellene er omtrent halve høyden av standardmodellene. De går naturlig nok ikke like langt ned i frekvens, men gjengivelsen er ellers sammenlignbar med den til de større modellene.

Se for øvrig vår artikkel om Sound Lab her.

05-JAN-17: GoldenEar lanserer ny flaggskipshøyttaler

GoldenEar lanserte i dag sin nye flaggskipshøyttaler Triton Reference under CES 2017 i Las Vegas. Omtaler av Triton Reference vil bli utgitt i løpet av relativt kort tid av John Atkinson for Stereophile, Anthony Cordesman for The Absolute Sound og Chris Martens for HiFi+.

Tentativ pris her i Norge er NOK 95 000,-

Vi mottar de første eksemplarene ut på forsommeren. Forhåndsbestilling er nå mulig.

Pressemelding

22-DES-16: GoldenEar introduksjonstilbud

Vår forsendelse med produkter fra amerikanske GoldenEar Technology ankom i dag. Vi har nå det meste i deres sortiment på lager her hos oss.

I den forbindelse tilbyr vi gratis levering på døren til alle kunder i Norge.

I tillegg tilbyr vi gratis optimalisering av høyttalerplassering ved bruk av akustiske målinger til alle kunder i rimelig kjøreavstand fra Asker.

EQ av bassen vil også kunne inngå i pakken for jevnest mulig bassgjengivelse (våre målinger vil fort avklare behovet for et slikt tiltak).

Om du ikke ønsker å tilføre en EQ-enhet i signalveien, så har vi løsninger for dette også; TubeTraps fra ASC, AVAA fra PSI Audio og E-Trap fra Bag End.

Triton One (og andre modeller i serien) kan for øvrig høres hos vår samarbeidspartner i Moss etter avtale.

Triton Two+, Triton Seven, SuperSub X og ForceField 3 er tilgjengelig for demo hos Rektangel AS (Bebop HiFi) i Ålesund.

18-AUG-16: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør for amerikanske GoldenEar Technology

GoldenEar Technology sine prisgunstige produkter har utmerket seg med den ene gode omtalen etter den andre i den internasjonale hi-fi pressen. Det er den kjente amerikanske høyttalerkonstruktøren Sandy Gross, tidligere Polk Audio og Definitive Technology, som er hovedmannen bak firmaet. Produktene til GoldenEar bærer da også preg av å være gjennomtenkte og velfungerende design. All F&U foregår i USA og Kanada, mens selve produksjonen er lagt til Kina for å holde kostnader nede og derved kunne realisere lavere utsalgspriser enn hva ellers ville vært mulig.

GoldenEar satser både på hifi- og hjemmekinomarkedet, og de kan tilby høyttalere i en rekke kategorier. Triton serien består av 5 gulvstående modeller i forskjellige størrelser, hvor av de 3 øverste modellene (One, Two+ og Three+) er utstyrt med aktive basselementer (integrert subwoofer). Aon serien er stativhøyttalere og det tilbys 2 ulike modeller, hvor av Aon 3 er den kraftigste (i motsetning til for Triton serien, hvor Triton One er den kraftigste).

ForceField serien består av 3 aktive subwoofere som kombinerer en enkel woofer i størrelsen 8, 10 eller 12 tommer med en passiv stråler integrert i bunn. Den kraftigste subwooferen til GoldenEar er SuperSub XXL. Denne er bestykket med 2 stk 12" woofere (med motstående plassering for effektiv kansellering av interne vibrasjoner) og 2 stk passive strålere (en i topp og en i bunn). GoldenEar lanserte nå i januar (under CES 2016) en mindre modell i SuperSub serien kalt SuperSub X. Denne er bygget opp på samme måte som storebror, men den benytter i stedet 2 stk 8" woofere koblet til 2 stk passive strålere. Dette er antakelig en av de kraftigste kompakte subwooferne på markedet i dag.

SuperCenter serien tilbyr 3 solide senterhøyttalere som kompletterer Triton, Aon og ForceField/SuperSub seriene i et fullskala surroundoppsett. SuperSat serien består av 3 forskjellige satellitthøyttalere til bruk i et nedskalert surroundoppsett, typisk brukt sammen med en subwoofer fra ForceField/SuperSub serien. For en enda mere kompakt løsning, så tilbyr SuperCinema serien 2 ulike lydplanker for kombinasjon med en ForceField sub eller SuperSub. Produktporteføljen til GoldenEar rundes av med serien Invisa som består av ulike innebyggingshøyttalere for vegg og tak.

18-DES-15: Lansering av vibrasjonsisolerende produkter fra engelske Townshend Audio

Isolasjonsproduktene til Townshend Audio er alle basert på anordningen Seismic Load Cell (SLC). Dette er en fjærbasert isolasjonsfot med en resonansfrekvens helt nede i 2,5 Hz. Dette gir effektiv isolasjon fra ca. 3,5 Hz og oppover.

SLC'en tillater relativ bevegelse både i horisontal- og vertikalplanet og isolerer således både mot strukturelle og luftbårne vibrasjoner. Selve fjæra er av støpejern. Den er omhyllet av en gummihylse slik at luften inne i hylsen fungerer som demping for fjæra.

SLC-produktene til TA består av isolasjonsføtter, plattformer, podier og reoler. Hvert produkt kan tilpasses ulike vektklasser. De tre sistnevnte produkttypene fåes også i ulike størrelser.

Demping og/eller isolasjon av vibrasjoner bidrar til å senke den totale forvrengningen i et hi-fi/hjemmekino oppsett slik at støygulvet blir enda lavere, noe som tilfører økt dynamikk og oppløsning.

09-DES-15: Vi setter vibrasjonskontroll på agendaen og lanserer isolasjonsføtter fra amerikanske EquaRack

MultiMount foten fra amerikanske EquaRack er en av svært få dempeføtter som ikke bare tilbyr vibrasjonsdemping, men også isolasjon av vibrasjoner. Foten er designet slik at den demper både vibrasjoner som har sitt opphav i komponenten, platespilleren eller høyttaleren og vibrasjoner som kommer utenfra.

I tillegg er konstruksjonen slik at den også isolerer mot vibrasjoner (strukturelle og luftbårne) både i horisontal- og vertikalplanet. Fotens resonansfrekvens er målt til lave 6 Hz, hvilket betyr at foten også gir effektiv demping og isolasjon av lavfrekvente vibrasjoner, noe de færreste dempeføtter for øvrig er i stand til.

De fleste dempeføtter på markedet er såkalte "tuning devices" eller "tweaks", dvs. at de endrer lyden til komponenten i en eller annen retning. Effekten er dog vilkårlig og upredikerbar og har sammenheng med at dempefoten endrer komponentens resonansfrekvens.

MultiMounts er ikke et slikt produkt. MultiMounts tilbyr ekte vibrasjonskontroll og tilfører ikke noe til lyden, men fjerner i stedet den mekanisk introduserte forvrengningen som oppstår gjennom vibrasjoner, noe som bidrar til å senke støygulvet slik at du hører mere av musikken.

09-NOV-15: Lansering av aktiv bassfelle fra PSI Audio

AVAA ("Active Velocity Acoustic Absorber") er en aktiv bassfelle fra sveitsiske PSI Audio. Med et virkeområde på 15-120 Hz, så er dette, så vidt vi vet, den eneste bredbåndede elektroniske bassfellen i verden.

En AVAA er designet for hjørneplassering for mest mulig effektiv absorbering av stående bølger. Produktet er svært enkelt å ta i bruk. Alt som behøves ifra brukerens side er å plassere bassfellen i et av rommets hjørner og deretter plugge støpselet inn i veggen. Brukeren må riktignok sørge for at det ikke er noen større hindringer i rommet innenfor en radius av ca. 1,5m fra AVAA'en. Dette for å sikre at enheten oppfører seg stabilt slik at den opererer helt støyfritt.

Den praktiske nytteverdien av å installere en eller flere AVAA-enheter i ditt lytterom er en jevnere frekvensrespons og reduserte etterklangstider i bassområdet. En AVAA tar langt mindre plass enn en passiv bassfelle og den har i tillegg høyere effekt.

22-OKT-15: ASC's nye Isotermiske TubeTrap kan nå forhåndsbestilles

Etter flere tiår med mindre optimaliseringer (TubeTrap-patentet er ifra begynnelsen av 80-tallet!), så er tiden kommet for lansering av en helt ny type TubeTrap! Denne går under betegnelsen Isotermisk TubeTrap (ITT). Til forskjell fra en standard, adiabatisk TubeTrap (ATT), hvor lufttemperaturen inne i hulrommet til TubeTrap'en får lov til å øke under trykkutligningen (om enn beskjedent), så er den nye TubeTrap-versjonen konstruert slik at lufttemperaturen inne i hulrommet holdes konstant, derav betegnelsen isotermisk.

Den praktiske effekten er en dobling av absorpsjonsgraden over det meste av bassområdet til TubeTrap'en! Effektøkningen er så stor at en 16" ITT nå har større absorpsjonsgrad pr. fot fellehøyde, og går lenger ned i bassen, enn en 20" ATT. Dette for et produkt som allerede hadde en ypperlig, for ikke å si klasseledende, ytelse i forhold til størrelsen (p.g.a. sin trykkgradientbaserte virkemåte).

Dette betyr at man ikke trenger å ofre så mye plass til basskontroll som med tidligere utgave. Foran i rommet vil altså en 13" ITT kunne erstatte en 16" ATT, og bak i rommet vil en 16" ITT kunne erstatte en 20" ATT. En slik strategi må dog sees i sammenheng med behovet for å sikre en tilstrekkelig absorberende overflate i forhold til rommets størrelse. For selv om den nye versjonen har høyere effekt i bassområdet, så vil en reduksjon i TubeTrap størrelse naturlignok medføre at tilgjengelig absorpsjonsoverflate går ned.

Et alternativt scenario vil derfor være å erstatte en 16" ATT med en 16" ITT, og en 20" ATT med en 20" ITT. En slik strategi vil sikre at tilgjengelig absorpsjonsoverflate forblir konstant samtidig som effekten ved dypere frekvenser dobles. De med dedikerte rom og god plass bør i stedet vurdere en slik løsning.

Nyhetsarkiv
© 2006-2018 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes