Göbel Harbeth GoldenEar Pilium Accustic Arts Lyric Audio Clearaudio Esprit Solidsteel
Gauder ProAc Apertura CH Precision Mastersound Anthem Bergmann Regal Wellfloat
Stenheim PMC Gato Audio B.audio SPEC GigaWatt Degritter ASC PSI

B.audio

B.audio er et forholdsvis nystartet firma, men de har i løpet av kort tid blitt anerkjent for sitt gode design og høye lydkvalitet. Firmaet ble grunnlagt i 2016 av brødrene Cédric og Sébastien Bermann, og det er forbokstaven i etternavnet deres som utgjør første bokstav i firmanavnet. B.audio holder til i Mutzig nær Strasbourg i østlige Frankrike og alle deres produkter lages for hånd lokalt.

Det er Cédric som står for den tekniske utviklingen av produktene. Han er diplomingeniør innen elektronikk og signalbehandling, og han har tidligere jobbet med utvikling og testing av høysensitive måleinstrumenter for elektroniske nettverk. Sébastien, som også er diplomingeniør, har utstrakt erfaring fra en rekke FoU-prosjekter i bilindustrien, bl.a. hos Mercedes-Benz, og innehar spesifikk kompetanse innen optimalisering av akustiske forhold i biler. Med sin lange prosjekterfaring er Sébastian derfor den som tar seg av det administrative i B.audio.

Deres 2 første produkter ble lansert i 2017 på High End messen i München under ‘Newcomer’ banneret, noe det alltid er stor rift om da det er et begrenset antall plasser. Her ble DA-konverteren B.dac og forforsterkeren B.dpr vist frem til offentligheten for aller første gang. Det hadde tatt 10 år med forskning og utvikling forut for etableringen av firmaet å komme hit. Til stede under lanseringen i München var også Olivier Hess som er ansvarlig for produktenes ytre design. Det er tale om et moderne design med rene, estetiske linjer. Fronten av kabinettet består av 20 mm CNC-frest aluminium og en høyoppløst skjerm.

Det neste produktet B.audio lanserte var et stereoeffekttrinn som har fått betegnelsen B.amp, og arbeidet med dette var allerede påbegynt i 2017. B.amp ble for første gang vist frem under High End messen i München i 2018.

Innstegsserien One ble lansert i midten av februar 2020 og bestod da av produktene B.dac one, B.dpr one og B.amp one. One-serien er tilgodesett med den samme innovative teknologien som Reference-serien, men enkelte kompromisser i både ytre og indre design er foretatt for å kunne realisere en prisbesparelse.

I slutten av januar 2021 ble DA-konverterne til B.audio utvidet med en nettverksinngang (RJ45) for tilgang til forskjellig strømmefunksjonalitet (bl.a. Roon), en USB-inngang for avspilling fra ulike lagringsmedia og en DSP-basert romkorreksjon med parametrisk-EQ. Denne utgaven fikk tilleggsbetegnelsen EX (for ‘Extended’) og ble gjort tilgjengelig for begge produktseriene. B.dac EX ble for øvrig kåret til Årets DAC i Hi-Fi+ i 2021. Under Dutch Audio Event i slutten av oktober samme år, så ble forforsterkeren i begge produktseriene også lansert i EX utgave.

I 2022 ble så en mono utgave av B.amp lansert under High End showet i München. B.amp mono ble tildelt prisen for beste forsterker i priskategorien over 20 000 pund av Hi-Fi+ i 2023.

B.audio sin første integrerte forsterker, Alpha one, ble lansert under High End messen i München i 2023. Som navnet antyder er dette et produkt i innstegsserien One og kombinerer i prinsippet en B.dpr one EX og en B.amp one i ett og samme chassis.

Produktene til B.audio har fra dag 1 blitt trukket frem i rampelyset av den internasjonale hi-fi pressen for sin svært så melodiøse musikkformidlingsevne, og det kan vi som norsk importør av B.audio produkter skrive under på. Dette er Yin & Yang i skjønn harmoni!

Tilbake
© 2006-2024 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes