Göbel Harbeth GoldenEar Pilium Accustic Arts Lyric Audio Clearaudio Esprit Solidsteel
Gauder ProAc Apertura CH Precision Mastersound Anthem Bergmann Regal Wellfloat
Stenheim PMC Gato Audio B.audio SPEC GigaWatt Degritter ASC PSI

Göbel High End

Göbel High End ble grunnlagt av ex-Siemens høyttalerkonstruktør Oliver Göbel i 2003, og 20 år senere eies selskapet fremdeles 100% av ham, noe som sikrer full kreativ kontroll over produktutviklingen. For å finansiere egen F&U innsats i tidlig fase av firmaets eksistens, så opererte også Göbel som OEM partner for en rekke store navn i industrien og var blant annet ansvarlig for konstruksjonen av Grundig sin 9000-utgave av deres legendariske Audiorama kulehøyttaler.

Firmaets trumfkort er deres unike bending wave teknologi, en teknologi som Göbel allerede i sin tid hos Siemens var med på å utvikle og implementere i form av "usynlige" høyttalere til bl.a. bil- og møbelbransjen. Men Göbel ønsket å ta teknologien lenger enn det Siemens hadde behov for, og det ledet frem til oppstarten av Göbel High End. Her ble teknologien videreutviklet for bruk i high-end audiomarkedet og var sentral ved lanseringen av deres første høyttalerserie Detaille i 2004. Detaille høyttalerne var en ubetinget suksess og teknologien ble derfor patentert i 2005.

Dagens utgave av bending wave driveren går under navnet Carbon Excellence Bending Wave Driver, og det ligger mere enn 15 år med utvikling bak denne versjonen. Frekvensområdet til denne driveren alene er fra 170 Hz til over 31 kHz, noe som er med på å sikre en ekstraordinær lydgjengivelse.

Bending Wave driveren benyttes i dag i høyttalerserien Epoque Aeon som består av 2 gulvstående høyttalermodeller (Fine og Reference), 1 vegghøyttaler (Wall) og 2 subwoofere (Baforce Petite og Baforce) med kontrollenhet (Baforce Controller).

Men bending wave høyttalere er relativt tungdrevne med en følsomhet på 86 dB/W/m og krever forsterkere med forholdsvis høy effekt, spesielt om man ønsker å hente ut det fulle potensialet til disse høyttalerne. Göbel ønsket derfor å utvikle en alternativ høyttalerserie med en langt høyere følsomhet. Denne serien fikk navnet Divin og er basert på mere konvensjonelle teknologier, riktignok med innslag av bending wave teknologi om enn ikke selve bending wave driveren.

Divin-serien består i dag av 3 gulvstående høyttalermodeller (Marquis, Noblesse og Majestic) og 1 subwoofer (Sovereign). Teknologien som benyttes i Divin serien er som nevnt konvensjonell, men implementeringen av den skiller seg klart ut fra mengden. I likhet med Epoque Aeon serien, så er dette høyttalere med en eksepsjonell lydkvalitet.

Göbel High End produserer også kabler av ypperste kvalitet og navnet på kablene er Lacorde Statement. Serien består av alle typer kabler man måtte ha behov for i et hi-fi oppsett. Internkablingen i alle Göbel sine høyttalere er også Lacorde Statement.

Etter 19 år i drift flyttet firmaet nylig inn i nye lokaler i Landshut utenfor München. Lokalene ble bygget fra grunnen av for å kunne strømlinjeforme alle deler av produksjonsprosessen og inkluderer i tillegg to lytterom og et anekkoisk kammer.

Tilbake
© 2006-2024 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes