Göbel Harbeth GoldenEar Pilium Accustic Arts Lyric Audio Clearaudio Esprit Solidsteel
Gauder ProAc Apertura CH Precision Mastersound Anthem Bergmann Regal Wellfloat
Stenheim PMC Gato Audio B.audio SPEC GigaWatt Degritter ASC PSI

Pilium

Pilium ble grunnlagt av Konstantinos Pilios i 2014 og holder til i Athen, Hellas. Her produseres transistorforsterkere og DA-konvertere i ultra high-end klassen. Det er tale om store og tunge produkter, og deres minste integrerte forsterker er på 200W pr. kanal ved 8 Ohm (400W ved 4 Ohm) og veier hele 74 kg.

Det ytre designet er estetisk og moderne. Det benyttes avanserte prosesser ("electrostatic powder coating") ved overflatebehandling av produktenes tykke aluminiumsplater (10 mm og tykkere). Standardutførelsen er i ‘Silver Ice’, men kundene kan velge fra et stort antall farger mot et forholdsvis lite tillegg i pris.

Det er naturligvis ikke bare det ytre designet som holder en premium kvalitet. Pilium stiller også meget høye krav til komponentene som inngår i deres produkter og velger bare blant det beste i markedet som f.eks. transformatorer fra norske Noratel (levert Pilium etter deres spesifikasjoner).

Produktene deres har fått mye oppmerksomhet de siste årene p.g.a. en kompromissløs byggekvalitet og utsøkt lydgjengivelse. En rekke høyttalerprodusenter som stiller ut under High End messen i München benytter elektronikk fra Pilium i sine demonstrasjoner, og flere høyttalerprodusenter benytter nå også Pilium forsterkere i sine interne demooppsett.

Pilium tilbyr to produktserier; Divine og Master Divine. Divine serien består av to integrerte forsterkere (Odysseus & Leonidas), 2 forforsterkere (Ares & Alexander, sistnevnte med ekstern strømforsyning), 2 stereoeffekttrinn (Iasonas & Achilles), 2 monoeffekttrinn (Poseidon & Hercules) og 1 DA-konverter (Elektra). Master Divine serien inkluderer forforsterkeren Olympus (i 3 kabinetter), stereoeffekttrinnet Zeus, monoblokkene Cronus og Atlas, samt DA-konverteren Venus (i 3 kabinetter) med lanseringsdato i oktober (2023).

The Absolute Sound gav komboen Alexander+Achilles en Golden Ear pris i 2021, mens forforsterkeren Alexander og monoblokkene Hercules mottok Grand Prix prisen av japanske Stereo Sound i 2022.

Pilium sin største integrerte forsterker heter Leonidas og er et ekte dual-mono design, dvs. med et separat strøminntak pr. kanal. Dette er en rendyrket forsterker uten muligheten for å legge til et RIAA-trinn eller en DA-konverter. Effekten til den nyeste utgaven av denne forsterkeren (med produksjonsstart i mai 2023) er på 2x 250W i 8 Ohm, 2x 500W i 4 Ohm og 2x 1000W i 2 Ohm, hvilket forteller noe om hvor strømsterk denne forsterkeren er. Den skal dessuten være stabil selv ved en last ned i 1 Ohm! Vekten til den nyeste utgaven er på over 100 kg.

Men det er ikke bare spesifikasjonene til Pilium sine produkter som er av ypperste klasse. Lydkvaliteten er også helt der oppe med de aller beste solid-state konstruksjonene, og det er p.g.a. sin innbydende lydsignatur (beskrevet på engelsk med uttrykket "liquid", dvs. flytende i denne sammenhengen) at merket har blitt så populært på kort tid.

Tilbake
© 2006-2024 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes