Göbel Harbeth Vienna CH Precision MastersounD Gato Audio Brinkmann AnalogMagik Esprit Solidsteel
Gauder ProAc Apertura Pilium Soulnote SPEC Clearaudio Degritter GigaWatt Wellfloat
YG PMC GoldenEar Accustic Arts Lyric Audio Anthem Bergmann VPI ASC PSI

Soulnote

Soulnote ble lansert som en merkevare i Japan i 2006 og senere internasjonalt i 2010. Moderselskapet til Soulnote, CSR, ble grunnlagt i 2004 av tidligere Marantz ansatte i Japan, deriblant direktør Norinaga Nakazawa - en av Japans mest kjente ingeniører innen elektronikkbransjen. En rekke dyktige medarbeidere fulgte med over, og ikke minst Hideki Kato, som i kulissene bl.a. var tungt involvert i utviklingen av NEC sine legendariske A-10 forsterkere og Philips sin LHH serie. Han har siden 2016 vært Soulnote sin sjefskonstruktør. Kato-san er en sterk tilhenger av at produktene må 'voices', og at spesifikasjoner og måleparametre ikke alene kan sikre et vellydende resultat.

Som firmanavnet Soulnote indikerer, så er fokuset deres på å lage produkter som låter bra og ikke nødvendigvis måler bra. Soulnote benytter for eksempel ikke negativ tilbakekobling (NFB) i noen av sine transistorforsterkere fordi de mener at det er viktigere med god timing/faseoppførsel enn å sikre lavest mulig forvrengning. Dog er alle komponentene i forsterkerne deres nøye valgt ut for å minimere de negative konsekvensene av ikke å bruke NFB. Slike tiltak representerer naturligvis en merkostnad, men resultatet er noter av sjelfull kvalitet.

Produktporteføljen til Soulnote består i dag av digitale kilder (nettverksspillere, DA-konvertere og masterklokker), RIAA-trinn og forsterkere. De har 3 serier som utgjør hver sin prisklasse, hvor Serie 1 er den rimeligste og Serie 3 den dyreste.

Serie 1 består av produktene D-1N (DA-konverter), E-1 (RIAA-trinn) og A-1 (integrert forsterker). Serie 2 utgjøres av DA-konverteren D-2, RIAA-trinnet E-2 og den integrerte forsterkeren A-2. Toppserien består av en SACD-spiller (S-3), en nettverksspiller (Z-3) med Zero Link*, en USB-ZeroLink bro (B-3) som muliggjør Zero Link ved bruk av andre nettverksspillere/streamere enn Z-3 med D-3, en DA-konverter (D-3) med Zero Link, en masterklokke (X-3), forforsterkeren P-3 og monoblokkene M-3.

*) Zero Link er et grensesnitt som avlaster DA-konverteren ved å sørge for at signaloverføringen er synkron med klokken til DA-konverteren.

Tilbake
© 2006-2023 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes