18-AUG-16: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør for amerikanske GoldenEar Technology

GoldenEar Technology sine prisgunstige produkter har utmerket seg med den ene gode omtalen etter den andre i den internasjonale hi-fi pressen. Det er den kjente amerikanske høyttalerkonstruktøren Sandy Gross, tidligere Polk Audio og Definitive Technology, som er hovedmannen bak firmaet. Produktene til GoldenEar bærer da også preg av å være gjennomtenkte og velfungerende design. All F&U foregår i USA og Kanada, mens selve produksjonen er lagt til Kina for å holde kostnader nede og derved kunne realisere lavere utsalgspriser enn hva ellers ville vært mulig.

GoldenEar satser både på hifi- og hjemmekinomarkedet, og de kan tilby høyttalere i en rekke kategorier. Triton serien består av 5 gulvstående modeller i forskjellige størrelser, hvor av de 3 øverste modellene (One, Two+ og Three+) er utstyrt med aktive basselementer (integrert subwoofer). Aon serien er stativhøyttalere og det tilbys 2 ulike modeller, hvor av Aon 3 er den kraftigste (i motsetning til for Triton serien, hvor Triton One er den kraftigste).

ForceField serien består av 3 aktive subwoofere som kombinerer en enkel woofer i størrelsen 8, 10 eller 12 tommer med en passiv stråler integrert i bunn. Den kraftigste subwooferen til GoldenEar er SuperSub XXL. Denne er bestykket med 2 stk 12" woofere (med motstående plassering for effektiv kansellering av interne vibrasjoner) og 2 stk passive strålere (en i topp og en i bunn). GoldenEar lanserte nå i januar (under CES 2016) en mindre modell i SuperSub serien kalt SuperSub X. Denne er bygget opp på samme måte som storebror, men den benytter i stedet 2 stk 8" woofere koblet til 2 stk passive strålere. Dette er antakelig en av de kraftigste kompakte subwooferne på markedet i dag.

SuperCenter serien tilbyr 3 solide senterhøyttalere som kompletterer Triton, Aon og ForceField/SuperSub seriene i et fullskala surroundoppsett. SuperSat serien består av 3 forskjellige satellitthøyttalere til bruk i et nedskalert surroundoppsett, typisk brukt sammen med en subwoofer fra ForceField/SuperSub serien. For en enda mere kompakt løsning, så tilbyr SuperCinema serien 2 ulike lydplanker for kombinasjon med en ForceField sub eller SuperSub. Produktporteføljen til GoldenEar rundes av med serien Invisa som består av ulike innebyggingshøyttalere for vegg og tak.

18-DES-15: Lansering av vibrasjonsisolerende produkter fra engelske Townshend Audio

Isolasjonsproduktene til Townshend Audio er alle basert på anordningen Seismic Load Cell (SLC). Dette er en fjærbasert isolasjonsfot med en resonansfrekvens helt nede i 2,5 Hz. Dette gir effektiv isolasjon fra ca. 3,5 Hz og oppover.

SLC'en tillater relativ bevegelse både i horisontal- og vertikalplanet og isolerer således både mot strukturelle og luftbårne vibrasjoner. Selve fjæra er av støpejern. Den er omhyllet av en gummihylse slik at luften inne i hylsen fungerer som demping for fjæra.

SLC-produktene til TA består av isolasjonsføtter, plattformer, podier og reoler. Hvert produkt kan tilpasses ulike vektklasser. De tre sistnevnte produkttypene fåes også i ulike størrelser.

Demping og/eller isolasjon av vibrasjoner bidrar til å senke den totale forvrengningen i et hi-fi/hjemmekino oppsett slik at støygulvet blir enda lavere, noe som tilfører økt dynamikk og oppløsning.

09-DES-15: Vi setter vibrasjonskontroll på agendaen og lanserer isolasjonsføtter fra amerikanske EquaRack

MultiMount foten fra amerikanske EquaRack er en av svært få dempeføtter som ikke bare tilbyr vibrasjonsdemping, men også isolasjon av vibrasjoner. Foten er designet slik at den demper både vibrasjoner som har sitt opphav i komponenten, platespilleren eller høyttaleren og vibrasjoner som kommer utenfra.

I tillegg er konstruksjonen slik at den også isolerer mot vibrasjoner (strukturelle og luftbårne) både i horisontal- og vertikalplanet. Fotens resonansfrekvens er målt til lave 6 Hz, hvilket betyr at foten også gir effektiv demping og isolasjon av lavfrekvente vibrasjoner, noe de færreste dempeføtter for øvrig er i stand til.

De fleste dempeføtter på markedet er såkalte "tuning devices" eller "tweaks", dvs. at de endrer lyden til komponenten i en eller annen retning. Effekten er dog vilkårlig og upredikerbar og har sammenheng med at dempefoten endrer komponentens resonansfrekvens.

MultiMounts er ikke et slikt produkt. MultiMounts tilbyr ekte vibrasjonskontroll og tilfører ikke noe til lyden, men fjerner i stedet den mekanisk introduserte forvrengningen som oppstår gjennom vibrasjoner, noe som bidrar til å senke støygulvet slik at du hører mere av musikken.

09-NOV-15: Lansering av aktiv bassfelle fra PSI Audio

AVAA ("Active Velocity Acoustic Absorber") er en aktiv bassfelle fra sveitsiske PSI Audio. Med et virkeområde på 15-120 Hz, så er dette, så vidt vi vet, den eneste bredbåndede elektroniske bassfellen i verden.

En AVAA er designet for hjørneplassering for mest mulig effektiv absorbering av stående bølger. Produktet er svært enkelt å ta i bruk. Alt som behøves ifra brukerens side er å plassere bassfellen i et av rommets hjørner og deretter plugge støpselet inn i veggen. Brukeren må riktignok sørge for at det ikke er noen større hindringer i rommet innenfor en radius av ca. 1,5m fra AVAA'en. Dette for å sikre at enheten oppfører seg stabilt slik at den opererer helt støyfritt.

Den praktiske nytteverdien av å installere en eller flere AVAA-enheter i ditt lytterom er en jevnere frekvensrespons og reduserte etterklangstider i bassområdet. En AVAA tar langt mindre plass enn en passiv bassfelle og den har i tillegg høyere effekt.

22-OKT-15: ASC's nye Isotermiske TubeTrap kan nå forhåndsbestilles

Etter flere tiår med mindre optimaliseringer (TubeTrap-patentet er ifra begynnelsen av 80-tallet!), så er tiden kommet for lansering av en helt ny type TubeTrap! Denne går under betegnelsen Isotermisk TubeTrap (ITT). Til forskjell fra en standard, adiabatisk TubeTrap (ATT), hvor lufttemperaturen inne i hulrommet til TubeTrap'en får lov til å øke under trykkutligningen (om enn beskjedent), så er den nye TubeTrap-versjonen konstruert slik at lufttemperaturen inne i hulrommet holdes konstant, derav betegnelsen isotermisk.

Den praktiske effekten er en dobling av absorpsjonsgraden over det meste av bassområdet til TubeTrap'en! Effektøkningen er så stor at en 16" ITT nå har større absorpsjonsgrad pr. fot fellehøyde, og går lenger ned i bassen, enn en 20" ATT. Dette for et produkt som allerede hadde en ypperlig, for ikke å si klasseledende, ytelse i forhold til størrelsen (p.g.a. sin trykkgradientbaserte virkemåte).

Dette betyr at man ikke trenger å ofre så mye plass til basskontroll som med tidligere utgave. Foran i rommet vil altså en 13" ITT kunne erstatte en 16" ATT, og bak i rommet vil en 16" ITT kunne erstatte en 20" ATT. En slik strategi må dog sees i sammenheng med behovet for å sikre en tilstrekkelig absorberende overflate i forhold til rommets størrelse. For selv om den nye versjonen har høyere effekt i bassområdet, så vil en reduksjon i TubeTrap størrelse naturlignok medføre at tilgjengelig absorpsjonsoverflate går ned.

Et alternativt scenario vil derfor være å erstatte en 16" ATT med en 16" ITT, og en 20" ATT med en 20" ITT. En slik strategi vil sikre at tilgjengelig absorpsjonsoverflate forblir konstant samtidig som effekten ved dypere frekvenser dobles. De med dedikerte rom og god plass bør i stedet vurdere en slik løsning.

03-APR-14: Vi har nå gleden av å tilby produkter fra DSPeaker som del av våre romtuningsløsninger

De prisbelønte EQ-produktene til finske DSPeaker utgjør nå en del av vår totale løsning innen romtuning og hi-fi/hjemmekino installasjoner. Produktene tilbys kun i forbindelse med en romtuningsløsning eller som del av en installasjonspakke.

Det er spesielt flaggskipsproduktet Anti-Mode 2.0 Dual Core vi har fokus på siden denne tilbyr både automatisk og manuell EQ av inntil 2 høyttalere/subwoofere.

10-SEP-13: Forsendelsen fra ASC og Bag End er endelig ankommet vårt lager

Vårt fjerde parti med produkter fra ASC og første parti med E-Traps fra Bag End ankom endelig vårt lager i dag. Forsendelsen var på 153 enheter og den ble som vanlig levert oss i en 20 fots konteiner med båtfrakt ifra USA.

Utskipningen fant denne gangen sted i Boston og ikke i Oregon som normalt. Dette for å ta igjen 2 uker av en forsinkelse på et par måneder. Konteineren måtte da først fraktes med tog fra Vestkysten til Østkysten.

Ordren inkluderte blant annet TubeTraps, StudioTraps, MonitorStands & diverse IsoDamp-produkter til byggingen av vårt nye showrom, samt 28 E-Traps i 3 forskjellige finisher.

En ordre med StudioTraps gikk videre til London og Pete Townshend i The Who. Pete er en stor fan av TubeTrap/StudioTrap produktene. Se et intervju med Pete Townshend her.

30-AUG-13: Zodiac Platinum - Ny toppmodell i Antelope Audio's DAC serie

Integrity serien til Antelope Audio får nå en ny toppmodell - Zodiac Platinum. Denne bygger videre på den utmerkede Zodiac Gold DAC'en som har høstet mangt et lovord i HiFi-pressen.

Zodiac Platinum støtter både PCM & DSD med samplingsfrekvenser opp til 768 kHz ved bruk av sitt proprietære USB-brikkesett. Den nye DAC'en er leveringsklar i oktober til en veiledende pris av NOK 40 000,- og inkluderer da den eksterne strømforsyningen Voltikus.

Produkt-funksjonalitet:

 • Antelope AFC 64-bit akustisk fokusert klokketeknologi
 • 10 MHz inngang for Antelope Rubidium atomklokke
 • bred DSD støtte, inkludert 256X modus
 • Oven-kontrollert krystalloscillator med ultra lavt jitter
 • inntil 768 kHz samplingsrate via proprietær USB chip
 • 64-bit 8x lineær fase oppsampler (svitsjbar mellom PCM og DSD)
 • Quad DAC arkitektur for uovertruffen dynamisk rekkevidde
 • avansert volumkontroll med en nøyaktighet på 0,05 dB
 • ekstern høykvalitets strømforsyning
 • totrinns hodetelefonforsterker med impedansekontroll
 • analoge innganger ved bruk som forforsterker
 • reklokket og avjitret digital utgang
 • fjernkontroll i aluminium
 • kontrollsoftware for PC, Mac og mobile enheter
 • online firmware oppdatering

Pressemelding

18-APR-13: Lansering av lydisoleringsløsningen IsoDamp fra amerikanske ASC

ASC har holdt på med lydisolering i en årrekke og deres eksisterende løsning er derfor utprøvd og raffinert over mange år og gjennom erfaring fra en rekke installasjoner i lydstudioer, private lytterom og dedikerte hjemmekinorom over hele USA.

Det engelske ordet for lydisolering er "soundproofing", og dette er i grunnen en mere dekkende betegnelse for hva IsoDamp-løsningen har å tilby. Det dreier seg ikke bare om lydisolering, men også om lydforbedring i den forstand at IsoDamp-løsningen demper alle strukturelle vibrasjoner i rommet. Disse befinner seg typisk i det subsoniske området, dvs. under 30 Hz, og lar seg vanskelig behandle ved bruk av akustiske produkter. IsoDamp-løsningen muliggjør derfor en merkbart høyere lydkvalitet enn rom bygget uten spesielle strukturelle tiltak.

En artikkel om IsoDamp-løsningen til ASC blir snart å finne på våre nettsider.

11-APR-13: Gjallarhorn Audio utnevnes til importør av produkter fra amerikanske Bag End

Amerikanske Bag End er en aktør som først og fremst er kjent i pro-audio segmentet, selv om mange av deres produkter også er beregnet på hifi- og hjemmekinoentusiaster. Firmanavnet er hentet fra Lord of The Rings bøkene, nærmere bestemt hjemmet til Bilbo Baggins.

INFRA-lyd er betegnelsen på lyd under 20 Hz og INFRA subwooferne til Bag End går da også veldig dypt, faktisk flatt ned til 8 Hz ved hjelp av proprietær teknologi kalt en INFRA prosessor.

For utenom subwoofere og høyttalere, så har Bag End noe så unikt som en elektronisk bassfelle i sin produktportefølje. E-Trap kan stilles inn for å dempe inntil 2 av rommets egenfrekvenser, og ved å anvende flere E-Traps i et rom, så kan de samme egenfrekvensene dempes ytterligere eller man kan i stedet velge å dempe flere egenfrekvenser.

En artikkel om E-Trap'en til Bag End blir snart å finne på våre nettsider.

27-MAR-13: TW-acustic lanserer jubileumsmodell - Raven Anniversary

Platespilleren Raven Anniversary markerer TW-acustic sitt 10 års jubileum nå i mars og vil for første gang bli vist frem under High-End messen i München i mai.

Plinten er basert på den til Raven AC, mens tallerkenen er lik den til toppmodellen Raven Black Night. Anniversary-modellen er tilgodesett med et nytt armbrett som strekker seg langs hele den høyre siden av plinten. Alle tonearmer på markedet er støttet og armbrettet har innebygget justering fra 210-310 mm i trinn på 1 mm.

Ytterligere info finnes her: Raven Anniversary

01-FEB-13: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør av high-end platespillere fra tyske TW-acustic

TW-acustic er et tysk "feinschmecker" firma som bygger håndlagede platespillere og tonearmer på bestilling. Forkortelsen TW er initialene til gründeren av firmaet, Thomas Woschnick - elektroingeniør av utdannelse.

I en periode på 10 år eksperimenterte Woschnick på systematisk vis med forskjellige mekaniske løsninger, ulike materialer og diverse elektroniske design. Målet til Woschnick var å komme opp med en platespiller som kunne kombinere den nøyaktige rotasjonshastigheten og dynamikken til de beste direkte-drevne platespillerne med den lave støyen og "musikaliteten" til belte-drevne design.

TW-acustic har i dag en rekke ulike platespillermodeller og en tonearm i sin produktportefølje. All produksjon utføres i Tyskland, og avanserte CNC-maskiner med en toleranse på under 1/100 mm er med på å sikre en byggekvalitet på høyde med de beste i bransjen.

Drivremmen til TW-acustic er laget av en spesiell gummiblanding som er et resultat av mange år med produktoptimalisering. TW-acustic selger faktisk drivremmer videre til andre platespillerprodusenter.

DC-motoren og dens styringsenhet ansees av TW for å være noe av det viktigste ved hele designet. Selve motoren leveres av tyske Pabst og denne gjennomgår så diverse tilpasninger hos TW-acustic. I tillegg er kontrollkretsene i styringsenheten designet av TW. Nøyaktigheten til styringsenheten er oppgitt til å være på utrolige 2 nanosekunder pr. minutt, noe som er med på å skape den lydsignaturen som platespillerne fra TW-acustic er kjent for.

En Raven GT og en Raven Limited platespiller, begge utstyrt med en Raven 10.5 tonearm er tilgjengelig for demo hos oss fra og med våren 2013. Disse kan høres på våre Avantgarde TRIO høyttalere sammen med forsterkere fra TRON Electric i et rom som er gjort lyttevennlig ved bruk av TubeTraps fra amerikanske ASC.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat eller for å avtale en lyttetest.

Les vår artikkel om TW-acustic her.

30-NOV-12: Tredje parti med TubeTraps ankommer Norge

Vårt tredje parti med akustiske produkter fra ASC (TubeTraps, StudioTraps & MonitorStands) ankom vårt lager i dag. Forsendelsen var på 92 enheter og ble levert oss i en 20 fots konteiner med båtfrakt ifra Oregon, USA.

Forutenom etterforsyning av vårt lager, så inneholdt leveransen en såkalt AttackWall for installasjon i det nye studioet til Espen Lind. Denne består av 4 stk 13" MonitorStand Base, 4 stk 13" MonitorStand Top og 15 stk 9" StudioTraps i fargen Grey Mix. Klikk på bildet til venstre for å se et foto av installasjonen.

Se for øvrig ASC sin reportasje om Espen Linds nye lydstudio her.

18-MAI-12: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør av high-end rørforsterkere fra engelske Tron Electric

Tron Electric er et eksklusivt engelsk high-end merke som bygger rørbaserte hi-fi produkter på bestilling. Dette er m.a.o. ikke serieprodusert elektronikk, men “kunstverk” som håndlages av gründeren Graham Tricker selv. For eksempel, så tar det Graham 40 dager å bygge en Discovery 300B SET-forsterker.

Alle effektforsterkere fra Tron er ren klasse A av typen Single-Ended (SE). Verken Push-Pull (PP) eller Parallel SE (PSE) er akseptert pr. design, kun "true to the form" SE. Og da snakker vi naturligvis om trioderør i alle forsterkertrinn for maksimal linearitet, og sågar Directly Heated Triode rør som 300B og 211 i utgangstrinnet.

Strømforsyningen i Tron's effektforsterkere er utstyrt med et likeretterrør for maksimal kvalitet ved konvertering fra AC til DC. Antall forsterkertrinn er på beskjedne 2 av hensyn til signalkvaliteten. OTA-modellen Voyager er sågar helt nede i 1 trinn. Mere minimalistisk enn det kan det ikke gjøres!

Negativ tilbakekobling ("negative feedback") av signalet er bannlyst hos Tron da dette introduserer feil i tidsdomenet. Valg av design og komponenter er derfor gjort med omhu for å sikre et forvrengningsfritt resultat uten bruk av negativ tilbakekobling.

Mange av produktene til Tron benytter heller ingen motstander eller kondensatorer i signalveien. I stedet brukes høyverdige interstage transformatorer for maksimal lydkvalitet.

Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat eller for å avtale en lyttetest.

Les vår artikkel om Tron Electric her.

9-MAI-12: Andre parti med TubeTraps på vei til Norge

Gjallarhorn Audio har nå overtatt distribusjonsrettighetene til dette velrenommerte merket for hele Europa.

Vårt andre parti med akustiske produkter fra ASC (TubeTraps, StudioTraps & SubTraps) forlot i dag fabrikken i Eugene, Oregon. Ordren inneholder 143 enheter og fyller en hel 20 fots konteiner. Noe over halvparten av produktene er forhåndssolgt, blant annet 6 stk 16" HelmHoltz TubeTraps til Lindberg Lyd (2L), mens resten inngår i vårt lokale lager. Forsendelsen er forventet å ankomme havn i midten av juni.

Bildekollasjen til venstre viser vår ordre idet den forlater lokalene til ASC i USA.

Les vår artikkel om ASC og deres TubeTrap her.

19-APR-12: Antelope Audio annonserer Rubicon

Rubicon er verdens første 384 kHz digitale forforsterker med en atombasert klokke. Lanseringsdato er satt til slutten av 2012.

Pressemelding

08-DES-11: Gjallarhorn Audio utnevnes til skandinavisk importør av high-end forsterkere fra Absoluta

Absoluta Sound And Space er et relativt nytt italiensk high-end merke som først ble vist frem på TopAudio messen i Milano i 2009 og senere på high-end messen i München i både 2010 og 2011. F&U-arbeidet ble påbegynt for over 6 år siden med et budsjett på hele 700 000 euro.

Produktporteføljen til Absoluta består av en integrert forsterker (Partenope), en forforsterker (Talia) og to effektforsterkere (Tersicore og monoblokken Janus).

Produktene til Absoluta leveres i utførelsene svart pianolakk, hvit pianolakk, matt valnøtt, blank valnøtt og svart skinn. Utførelsen er utskiftbar og kan enkelt byttes av kunde om det skulle oppstå riper eller om man ønsker å bytte til en annen finish.

10-OKT-11: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør av USB til SPDIF konvertere fra AudioPhilleo

Se vår annonse på HFS for mere info.

NB! P.g.a. liten interesse, så har vi nå avsluttet importen av dette merket.

08-AUG-11: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør av kompakthøyttalere fra EBTB

EBTB lager interiørvennlige kompakthøyttalere av høy kvalitet både med tanke på lyd og design. Høyttalerkabinettene er støpt i aluminium (3-10 mm tykk!), og sammen med formen på kabinettene, bidrar dette til at det ikke oppstår kvalitetsforringende lydinterferens inne i høyttaleren.

EBTB tilbyr 5 års garanti på alle sine produkter (7 år ved registrering av produktet på EBTB sine hjemmesider). Ytterligere informasjon om hvert enkelt produkt er å finne på våre handlesider, samt på nettsidene til EBTB.

NB! P.g.a. liten interesse, så har vi nå avsluttet importen av dette merket.

13-JUL-11: Første parti med TubeTraps på vei til Norge

Som nevnt i vårt nyhetsbrev om TubeTraps, så er Gjallarhorn Audio utnevnt til skandinavisk distributør for amerikanske ASC - en av markedslederne innen akustiske produkter.

Vårt første parti med TubeTraps sendes til Norge mandag den 18. juli. Disse er beregnet på intern bruk og utlån til interesserte kunder. Vi har derfor gitt vår aksept overfor produsenten til at produktene kan brukes på en audiomesse i California førstkommende helg. Oppdatering: Klikk her for å se bilder og en kort TubeTrap-omtale fra showet.

Bildet til venstre viser vår ordre lastet på bil på vei til California.

08-JUN-11: Gjallarhorn Audio utnevnes til skandinavisk importør av akustikkprodukter fra amerikanske ASC

ASC ble etablert tidlig på 80-tallet av Arthur Noxon for å drive med kommersielt salg av hans patenterte oppfinnelse kalt TubeTrap. Art har en mastergrad i Acoustic Engineering, og han har senere designet en rekke andre akustikkprodukter i regi av ASC. Selv i dag, nesten 30 år etter lansering, så er TubeTrap-produktet like unikt.

TubeTraps gir en forbedring av den opplevde dynamikken i de fleste rom som er lett hørbar og kan i enkelte tilfeller heve denne med hele 10 dB! Dette er også målbart ved anvendelse av den såkalte Musical Articulation Test Tones (MATT) prosedyren som ASC har utviklet.

TubeTraps må ikke forveksles med andre passive design som er avhengig av lydbølger med høy kinetisk energi for å fungere effektivt. En TubeTrap er en trykkbasert absorbent som virker på lydbølgenes potensielle energi. Produktet er derfor høyeffektivt i rommets trykksoner, dvs. inntil vegger eller i hjørner. Siden dette også er de stedene hvor akustiske produkter typisk plasseres, så er TubeTraps særdeles anvendelige absorbenter.

Til forskjell fra andre trykkbaserte absorbenter som membran- og resonatorbaserte bassfeller, så har TubeTraps et bredt virkeområde og absorberer helt fra de høyeste frekvensene i lydspekteret og ned til sin avrullingsfrekvens som er gitt av diameteren til TubeTrap'en.

Les vår artikkel om ASC her eller sjekk ut vår annonse på HFS her.

18-MAI-11: Vienna Acoustics lanserer tredje generasjon av Mozart Grand under tilleggsbetegnelsen SE

Tredje generasjon av Mozart Grand er nå på lager i enkelte utførelser. Ordinær utsalgspris er kr. 21 995,- for utførelsene i svart pianolakk og kirsebærtrefinér, og kr. 23 995,- for hvit pianolakk og rosentrefinér.

I tillegg til ytterligere forbedringer av delefilter og elementdesign, så er det nederste 6" X3P basselementet nå av typen Spider-Cone. Resultatet av disse endringene er enda høyere oppløsning, større dynamikk og kraftigere bass.

Produktark

Produktomtale i The Absolute Sound

19-APR-11: Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør av eksterne DAC'er fra Antelope Audio

Antelope Audio regnes for å være markedsledende innenfor hardwareløsninger forbundet med profesjonell audiomastering og er viden kjent innen bransjen for sine masterklokke produkter (OCX, Trinity & 10M). Antelope Audio har derfor eksepsjonelle forutsetninger for å lage en DAC utenom det vanlige. Jitter holdes på pikosekund nivå og Antelope Audio mener selv at deres proprietære USB-implementasjon med synkron signaloverføring er bedre enn de fleste asynkrone løsninger der ute.

Vi anbefaler audiofile å ta en nærmere kikk på Antelope Audio sin DAC-serie for forbrukere og lydstudioer. Vår første kunde i Norge er lydstudioet Lindberg Lyd AS og toppmodellen Zodiac Gold er nå deres nye referanse DAC i kvalitetskontroll av nye utgivelser med musikkmerket 2L. Sitat:

Zodiac'en låter utrolig bra og er enkel å sette opp som lydenhet via USB fra en MacBook; perfekt for workshops og demonstrasjon av enkel avspilling av våre 352.8/24bit mastere - Morten Lindberg

15-APR-09: Gjallarhorn Audio utnevnes til autorisert forhandler av høyttalere fra Vienna Acoustics

Vienna Acoustics er en østerriksk høyttalerprodusent i high-end segmentet som ble etablert av Peter Gansterer på slutten av 80-tallet. Produktene er kjent for sin høye byggekvalitet (noe som involverer proprietære løsninger) og sin utsøkte finish (håndplukkede trefinérplater fra Italia).

Klimt er VA's referanseserie. Modellene i denne serien har en mørk til nøytral klang med et stort lydbilde. Det revolusjonerende mellomtoneelementet bidrar i tillegg med en svært naturlig vokal p.g.a. sin flate membran.

Modellene i Concert Grand serien har en behagelig klang som gjør at de fungerer bra sammen med det meste av elektronikk og for de fleste musikksjangre. De egner seg også godt til film, og serien inneholder derfor både en senterhøyttaler og en subwoofer slik at et komplett surroundoppsett kan realiseres av de som måtte ønske det.

Modellene i Schönberg serien er kort sagt noe så sjeldent som designhøyttalere med hi-fi lyd. Også denne serien tilbyr muligheten for å velge et komplett surroundoppsett.

25-SEP-08: JVC lanserer nye LCoS-projektorer

Med lanseringen av DLA-HD750 tar JVC sin allerede markedsledende AV/PÅ-kontrast til nye høyder. Ingen annen projektor har høyere statisk AV/PÅ-kontrast enn HD750, og det med en viss margin!

JVC oppgir kontrasten til å være hele 50.000:1. Uavhengige målinger bekrefter da også dette og verdier på over 40.000:1 er målt etter kalibrering til D65. Selv om AV/PÅ-kontrasten er markedsledende, så befinner ANSI-kontrasten seg uheldigvis i andre enden av skalaen med litt over 200:1. Dette forhindrer dog ikke denne projektoren i å fremvise de mest dynamiske bildene mulig med dagens generasjon av hjemmekinoprojektorer.

Lysutbytte skal være bra med sine oppgitte 900 ANSI lumens og projektoren har i tillegg manuell iris for justering av lysutbytte etter behov, f.eks. ved å åpne iris etter hvert som lysstyrken til lampen avtar.

Fabrikkinnstillingene er ikke helt optimale da fargene fremstår noe overmettet. Projektoren kan derfor med fordel ISF-kalibreres etter 50 til 100 timers lampetid ved bruk av den innebygde CMS-menyen. Kalibrering av gråtoneskala og fargerom rapporteres dog å være unødvendig krevende, selv om resultatet samtidig sies å være svært bra.

HD750 er utstyrt med HQV videoprosessering (Silicon Optix Reon VX brikke) som tilbyr svært god bildebehandling, om enn ikke markedsledende. Støykretsene for HD-materiale er det dog ikke mulig å aktivere, noe som i de fleste tilfeller uansett ikke er å anbefale. Pull-down for 24p-materiale ser ut til å være 4:4 for visning ved 96 Hz, men dette gjenstår det å få bekreftet.

Optikken skal være svært god, men det vites ikke hvorvidt denne er forseglet eller ei. Fokus og zoom er motorisert og det samme er linseskift. Linsen dekkes automatisk til når projektoren skrues av. Kasteavstanden for et 100" lerret er på mellom 3,1 og 6,2 meter.

Projektoren er så godt som lydløs med et oppgitt støynivå i normal lampemodus på kun 19 dB.

Pressemelding

11-SEP-08: Sony lanserer ny SXRD-projektor i mellomklassen

VPL-VW80 kommer med en rekke teknologiske forbedringer som overgår selv toppmodellen VPL-VW200. Blant annet har den enda høyere fyllingsgrad (97 mot 90 %) og mye høyere AV/PÅ-kontrast (60.000:1 mot 35.000:1). Etter kalibrering til D65 er den dynamiske AV/PÅ-kontrasten målt til hele 48.000:1, mens den statiske ble målt til anstendige 10.000:1.

VW80 har innebygget CMS, hvilket muliggjør en perfekt kalibrering av både gråtoneskala og fargerom. Fabrikkinnstillingene er dog meget nær et korrekt fargerom, så fargenøyaktigheten rett ut av esken er for mange mer enn god nok.

Også VW80 benytter en BRAVIA Engine 2 bildebehandlingskrets og 4:4 pull-down for 24p-materiale. I tillegg kan VW80 skilte med MotionFlow med såkalt "black frame insertion" for silkemyke panoreringer i 120 Hz, om enn ikke uten bi-effekter for visse typer scener.

VW80 har naturligvis også forseglet lysbane og er dessuten tilgodesett med motorisert fokus og zoom. Linseskift er også motorisert og linsen dekkes automatisk til når projektoren skrues av. Kasteavstanden er for øvrig den samme som for HW10, mens støynivået er noe lavere med oppgitte 20 dB i normal lampemodus.

Pressemelding

28-AUG-08: Sony lanserer SXRD-projektor til rekordlav pris

VPL-HW10 er en svært god projektor i forhold til pris og høyst sannsynlig den beste 1080p-projektoren som det er mulig å oppdrive i denne prisklassen (budsjett).

Bildebrikkene er SXRD-paneler med en fyllingsgrad på over 90%. Dynamisk AV/PÅ-kontrast er oppgitt til 30.000:1 og testet til over 20.000:1 etter kalibrering til D65. Statisk AV/PÅ-kontrast er målt til anstendige 3-4.000:1. Den målte ANSI-kontrasten er også høyere enn hos tidligere SXRD-modeller med hele 330:1*.

Lysutbyttet er oppgitt til 1000 ANSI lumens og respektable 600 lumens er målt etter kalibrering til D65.

HW10 har ikke innebygget CMS ("Colour Management System") og fargerommet kan således ikke kalibreres nøyaktig til D65. Fabrikkinnstillingene er dog meget bra til prisen å være og fargene er kun en tanke overmettet. Dette kan forbedres noe ved å foreta kalibrering av gråtoneskalaen.

Sonys videoprosessering regnes for å være blant markedets beste for tiden. Og siden HW10 er relativt ny, så er den tilgodesett med en BRAVIA Engine 2 bildebehandlingskrets. For 24p-materiale (typisk Blu-ray Disc), så benyttes en 4:4 pull-down for visning i 96 Hz (ikke 100% bekreftet i øyeblikket).

HW10 er utstyrt med en forseglet lysbane (i motsetning til dagens LCD-projektorer) og optikken vil derfor være skjermet mot sjenerende støvpartikler gjennom hele projektorens levetid. HW10 skal også være tilgodesett med forbedret optikk i forhold til tidligere modeller. Fokus og zoom er manuell. Det samme er linseskift. Kasteavstanden for et 100" lerret er på mellom 3,3 og 4,8 meter.

Projektoren er så godt som lydløs med et oppgitt støynivå i økonomi lampemodus på kun 22 dB.

Pressemelding

*) I denne sammenhengen kan det være nyttig å vite at en høy AV/PÅ-kontrast, det være seg statisk eller dynamisk, har stor betydning for mørke scener, mens en høy ANSI-kontrast er av vesentlig betydning for scener med både mørke og lyse partier.

© 2006-2024 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes