01-OKT-19: Alle nyheter legges nå kun ut på forsiden av hifisentralen.no

Vi vil fremover kun legge ut nyheter på forsiden av hifisentralen.no (HFS) som er Norges største entusiastforum for hi-fi interesserte.

En oversikt over alle våre nyheter på HFS er å finne her: Nyheter - Gjallarhorn Audio

26-SEP-19: Clearaudios Concept platespiller nå med innebygget RIAA-trinn

Clearaudios nye Concept Active platespiller ble for første gang i Norge vist frem under HiFi messen i Horten forrige helg.

Concept Active er en Concept platespiller med integrert RIAA-trinn og hodetelefonforsterker. Dette er m.a.o. en komplett alt-i-ett pakke ferdig satt opp fra fabrikk.

Standard valgene er Concept tonearm og Concept V2 MM pickup. Satisfy Kardan er et oppgraderingsvalg for tonearm, mens Concept MC er et oppgraderingsvalg for pickup.

Concept Active er på lager i fire ulike utførelser, alle med Satisfy Kardan arm og Concept MC pickup. Produktet er også tilgjengelig for demonstrasjon og hjemlån.

Gå til vår nettbutikk for å konfigurere din Concept Active og for å se gjeldende priser.

23-SEP-19: Gjallarhorn Audio er nå autorisert forhandler av Avantgarde Acoustic og REL

Avantgarde Acoustic er et merke som står høyt i kurs hos oss fordi de lager hornhøyttalere. Hornhøyttalere kan varte opp med en voldsom dynamikk samtidig som de evner å gjengi nerven i musikken under rolige passasjer. Det er ikke enkelt å gjøre hornhøyttalere om til et kommersielt produkt som skal passe inn i en vanlig stue, men det er nettopp det Avantgarde har klart å få til.

REL er ekspert på subwoofere, og merket har lenge blitt regnet for å være det beste alternativet ved valg av subwoofer til bruk i et stereooppsett. Mange av modellene til REL kan stables i høyden for å oppnå et større membranareal og derved en lavere forvrengning ved høye lydtrykk.

Ett par Uno Fino er tilgjengelig for demonstrasjon i vårt showroom i Heggedal.

28-AUG-19: Fjerde generasjon av Concert Grand serien til Vienna Acoustics nå lansert

Fjerde generasjon av Vienna Acoustics Beethoven Concert Grand og Beethoven Baby Grand ble vist frem under High-End messen i München i mai, og de to nye modellene i Concert Grand serien er nå lansert.

De nye modellene har fått tilleggsbetegnelsen REFERENCE, mens dagens versjon er kjent under tilleggsbetegnelsen Symphony Edition. REFERENCE utgavene er bestykket med helt flate mellomtone- og basselementer, en teknologi som tidligere kun har vært anvendt i det konsentriske mellomtoneelementet til høyttalere i Klimt (Poetry, The Kiss og The Music) og Imperial (Liszt) seriene.

Beethoven Concert Grand Reference er nå satt i produksjon og lillebror (Beethoven Baby Grand Reference) er leveringsklar i løpet av 14 dager.

Begge modellene vil for øvrig være tilgjengelig for produktdemonstrasjon hos oss rundt midten av september.

17-AUG-19: Gjallarhorn Audio blir eksklusiv forhandler av YG Acoustics i Norge

YG Acoustics regnes for å være en av de tre fremste high-end produsentene av høyttalere i USA (hvem de to andre er kan dere nok resonnere dere frem til). Firmaet ble grunnlagt i 2002 av Yoav Geva i Arvada, Colorado.

YGs visjon er å produsere kompromissløse høyttalere for en mest mulig perfekt gjengivelse av innspilt musikk. Deres strategi for å oppnå dette målet er å ta i bruk avanserte produksjonsprosesser som blant annet involverer svært kostbare og spesialiserte CNC-maskiner fra blant andre Gildemeister.

I YGs streben etter den perfekte høyttaler har over årenes løp resultert i en rekke teknologiske nyvinninger innen høyttalerkonstruksjon: DualCoherent™ (2002), Cabinet Technology (2004), FocusedElimination™ (2007), ToroAir™ (2010), ForgeCore™ (2011), BilletCore™ (2011), ViseCoil™ (2015) og BilletDome™ (2016).

YG Acoustics kan i dag tilby 5 forskjellige høyttalermodeller og 1 subwoofer. Alle høyttalerkabinettene består av CNC-freste deler i aircraft-grade aluminium og noen modeller (Sonja 2 & Sonja XV) benytter sågar et indre og et ytre kabinett (begge i aluminium). Delene til kabinettet monteres i en avansert trykkbasert prosess som presser panelene sammen med stor kraft for en lufttett og mest mulig vibrasjonsfri konstruksjon. Det er altså tale om et kabinett av den forseglede typen, dvs. et trykk-kammer design.

Både mellomtone- og bassdrivere er av typen BilletCore™, mens diskantløsningen er basert på ForgeCore™ teknologien (for Carmel 2 og Vantage modellene) eller både ForgeCore™ og den nye BilletDome™ teknologien fra Hailey 2 og oppover.

Høyttalerkabinettenes ytre utforming er for øvrig designet av Studio F. A. Porsche og finishen fås i svart- eller sølvfarget, anodisert aluminium.

Carmel 2 og Sonja 2.2 er tilgjengelig for demonstrasjon i vårt showroom i Heggedal og Hailey 2.2 er å finne i vårt demorom i Moss.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

05-AUG-19: Solidsteel Hyperspike racker nå tilgjengelig i høyverdig trefinér finish

Solidsteel sine Hyperspike racker er nå tilgjengelig i høyverdig trefinér og ble for første gang vist frem på High End messen i München tidligere i år (2019).

25-JUL-19: Gjallarhorn Audio overtar importansvaret for CH Precision, et merke i sterk internasjonal vekst

CH Precision er et sveitsisk merke i ultra high-end segmentet. Deres ekspertise og produktutvalg favner hele signalkjeden frem til høyttaleren. Firmaet ble grunnlagt i 2009 av Florian Cossy og Thierry Heeb, derav CH i navnet. CH er som kjent også landskoden til Sveits. Den andre delen av navnet (Precision) gjenspeiler firmaets fokus på presisjon i utførelsen, et allerede kjent aspekt når det gjelder sveitsiske produkter (som f.eks. deres klokker).

Gründerne bak CH Precision har lang fartstid fra hi-fi industrien og de jobbet begge for sveitsiske Goldmund før de valgte å begynne for seg selv. Noen viktige designelementer de tok med seg på veien er høy båndbredde, høy stigehastighet (slew rate) og mekanisk forankring.

I Produktene til CH Precision er modulbaserte i form av innstikkskort. Ved bruk av et slikt konsept så oppnår man to ting:

 1. Kunden kan i større grad kontrollere hva han betaler for ved å velge de modulene som er mest relevant for ham og utelate de andre. Ytterligere moduler kan i tillegg kjøpes inn i fremtiden, og man kan således starte med det mest nødvendige og utvide funksjonaliteten etter hvert.
 2. Produktet man har kjøpt kan i større grad holdes oppdatert gjennom årenes løp ved å oppgradere modul for modul etter hvert som disse kommer i forbedrede utgaver.

CH Precisions første produktserie er den såkalte 1 Series, og først i disse dager lanserer CH Precision sin neste serie, nemlig 10 Series (siden det er 10 år siden oppstart). Denne befinner seg på prisnivået over 1-serien. En innstegsserie er også forventet lansert en gang i nær fremtid.

1-serien består av SACD/CD-transporten D1, DA-konverteren C1, fonotrinnet P1, linjetrinnet L1, effekttrinnene A1.5 & M1.1, klokkegeneratoren T1 og strømforsyningsenheten X1. I tillegg har CH Precision nå kommet med en integrert forsterker i serien under betegnelsen I1.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

04-JUL-19: TW-acustic lanserer Raven GT2

Andre generasjon av Raven GT, kalt Raven GT2, ble nylig lansert i markedet og kan nå bestilles hos oss.

Raven GT2 har fått en tallerken med et 15 mm topplag i utsøkt bronse. I tillegg er nå både motor, kontrollenhet og strømforsyning integrert i plinten. Raven GT2 kan benyttes med inntil 2 armbord.

28-JUN-19: Utsøkte rørforsterkere fra tyske Lyric Audio

Lyric Audio er et tysk firma som spesialiserer seg på konstruksjon av rørforsterkere. Alle deres produkter er håndlaget i Tyskland og byggekvaliteten holder en meget høy standard. Produktutvalget består av 3 integrerte forsterkere (2 single-ended og 1 push-pull) og 1 RIAA-trinn.

Gjallarhorn Audio er norsk importør.

20-MAI-19: Ultrasonisk platevasker fra Degritter

Degritter lanserte sin ultrasonisk platevasker under High End messen i München i mai i år (2019). Den har allerede rukket å motta mye skryt, og den representerer en av de aller beste måtene å vaske sin vinyl på.

Gjallarhorn Audio er autorisert forhandler og importør av Degritter.

15-APR-19: Gjallarhorn Audio blir autorisert forhandler av høyttalere fra engelske PMC

PMC er et velkjent navn innen Pro Audio industrien. Mindre kjent er det at de også lager utmerkede høyttalere til hjemmebruk. PMC sitt transmisjonslinjeprinsipp sørger for en usedvanlig god definisjon i bassen samtidig som det gjør høyttalerne mere plasseringsvennlige i forhold til rommets akustikk.

09-APR-19: Gjallarhorn Audio er ny norsk importør av Vienna Acoustics

Vi var i mange år forhandler av Vienna Acoustics og i denne perioden hadde vi de fleste av deres modeller i demo, inkludert The Kiss og The Music fra toppserien Klimt.

Vår tidligere erfaring med dette merket var så positiv at vi har sikret oss importrettighetene for VA i Norge nå når merket ble ledig (tidligere importør var Interconnect som har hatt agenturet helt siden 90-tallet).

Alle de gulvstående modellene til VA vil være tilgjengelig for demonstrasjon hos oss i løpet av relativt kort tid.

09-MAR-19: Pickup kalibreringssoftware fra AnalogMagik

AnalogMagik fra Kanada tilbyr en av de aller beste løsningene på markedet for å finjustere din platespiller og pickup. Gjallarhorn Audio er norsk importør for dette merket. Verktøyet består av avansert software (inkludert en forvrengningsanalysator) og 2 stk test-LP'er (33 1/3 & 45 RPM).

AnalogMagik sitt produkt ble til da utvikler og audiofile Richard H. Mak oppdaget at det ikke fantes en eneste løsning som lot deg fininnstille alle nødvendige parametre i forbindelse med oppsettingen av en platespiller/vinylrigg. Han bestemte seg derfor for å lansere sitt eget produkt som nettopp tilbyr det.

Etter at du har tilpasset din pickup etter ønsket geometri ved hjelp av en protraktor, så gir verktøyet til AnalogMagik deg muligheten for å finjustere følgende parametre:

 • Platespiller
  • Hastighet
  • Wow & Flutter (hastighetsvariasjon)
  • Vibrasjoner
  • Resonanser
 • Pickup
  • VTF
  • VTA/SRA
  • Asimut
  • Antiskating
 • RIAA-trinn
  • Loading
  • Gain

Gjallarhorn Audio tilbyr finjustering av din platespiller/vinylrigg ved bruk av AnalogMagik sin løsning og annet verktøy som bl.a. protraktor og stifttrykksvekt. Tilbudet gjelder for alle kunder innen rimelig kjøreavstand fra Oslo og som har handlet platespiller/vinylrigg hos oss eller hos en av våre samarbeidspartnere. Prisen for denne tjenesten er NOK 625,- i timen. Tjenesten tar typisk 2-4 timer da det er krevende nøyaktighetsarbeid.

21-JAN-19: Gjallarhorn Audio lanserer musikkservere fra high-end produsent Antipodes Audio

Musikkservere fra high-end produsent Antipodes Audio i New Zealand er nå tilgjengelig i det norske markedet.

Dette er produkter med førsteklasses design og høy byggekvalitet (bl.a. CNC-freste kabinetter fra hele aluminiumsblokker og viftefri kjøling). Antipodes Audio har brukt mye ressurser på å utvikle svært støysvake strømforsyninger, noe som gjenspeiler seg i det ekstremt lave støygulvet til disse produktene.

I motsetning til mange av konkurrentene, så har man her enkel tilgang til lagringsenhetene (inntil 4 TB HDD eller 8 TB SSD på 7mm SATA disker) da disse sitter i slisser på baksiden av enheten. Bruker kan derfor administrere lagringen selv og enkelt bytte disker ved behov.

Musikkserverne til Antipodes Audio gir deg bl.a. følgende muligheter (de er for øvrig Roon sertifisert):

 • Lagre dine musikkfiler enten lokalt (på EX eller CX) eller eksternt (f.eks. på NAS eller USB harddrive/minnepinne)
 • Koble deg på internettbaserte strømmetjenester som Tidal, Qobuz, Spotify etc.
 • Velg hva du vil spille fra din desktop, laptop, tablet eller smarttelefon
 • Spill av direkte til din DAC eller forsterker, eller send signalet videre til en annen nettverksspiller

EX er Antipodes Audio sin rimeligste musikkserver. Denne kan fungere både som musikkserver, filavspiller/streamer og DAC. Det er opp til brukeren hvilke deler av EX han ønsker å ta i bruk, bare serverdelen, server og avspiller eller server, avspiller og DAC.

CX er Antipodes Audio sin toppmodell og kan fungere både som musikkserver og avspiller/streamer. CX kobles så videre til en DAC via Ethernet eller USB.

Det er også mulig å kombinere CX og EX, hvor CX da inntar rollen som musikkserver og EX som avspiller/streamer. Dette er Antipodes Audio sin ultimate løsning, og det fine med denne tilnærmingen er at man kan ta det stegvis, dvs. man kan f.eks. begynne med en EX og så senere utvide løsningen med en CX.

Utover EX og CX, så tilbyr også Antipodes Audio et CD-drev for bitkorrekt ripping kalt P1 som kan kobles direkte til EX eller CX ved bruk av Ethernet. P1 er konstruert for å stå under enten EX eller CX og den fungerer da i tillegg som en anti-vibrasjonsplattform.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

17-NOV-18: Showroom nummer 2 åpnes utenfor Moss

Gjallarhorn Audio åpner sitt andre showroom den 17. november. Dette befinner seg hos vår samarbeidspartner i Moss, KaRa.

Følgende merker/produkter vil være tilgjengelig for demonstrasjon på åpningsdatoen:

DA-konverter: Aqua Formula xHD (deres toppmodell)
Forforsterker: Accustic Arts TUBE PREAMP II MK 2 (hybrid design av rør og SS)
Effekttrinn: 2x Accustic Arts MONO II (klasse A inntil ca. 60 Watt)
Høyttalere: Sound Lab Ultimate 545 (den relativt nye kompaktutgaven til SL)
Kabler: Furutech (bl.a. Nanoflux høyttalerkabler)
Rack: Solidsteel HS-4
Akustiske tiltak: Blant annet ASC TubeTraps

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

02-OKT-18: Gjallarhorn Audio overtar importen av Clearaudio i Norge

Clearaudio er en av Tysklands største platespillerprodusenter og de tilbyr en stor portefølje av produkter fra komplette platespillere, som f.eks. den nye Concept Active med et integrert RIAA-trinn, til avanserte high-end vinylrigger, som f.eks. Innovation med automatisk hastighetskontroll.

De har også et stort utvalg av tonearmer (både radiale & tangentiale) og pickup'er (både MM & MC), samt en rekke tilbehør fra enkle rensebørster til avanserte ultralydbaserte platerensere. Alle produktene til Clearaudio produseres i Tyskland.

Vi kommer til å tilby hjemlån på en rekke av Clearaudios produkter. Send oss en forespørsel om det er noe du er interessert i å teste før et eventuelt kjøp.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

19-SEP-18: Gjallarhorn Audio er ny norsk importør av tyske Accustic Arts

Accustic Arts er et tysk forsterkermerke som har fått meget gode omtaler i internasjonal hi-fi presse.

Forsterkere fra Accustic Arts vil være å finne i vårt alternative showroom utenfor Moss. Her vil man kunne få høre forforsterkeren TUBE PREAMP II MK2 og effekttrinnene MONO II.

29-MAI-18: Gjallarhorn Audio introduserer Gauder Akustik i det norske markedet

Gjallarhorn Audio utnevnes til norsk importør og forhandler av high-end høyttalere fra Gauder Akustik.

I første omgang mottar vi ett par Berlina RC 7 Mk II.

Se for øvrig vår annonsering på HFS her.

15-MAI-18: Utsøkte R2R DAC'er fra italienske Aqua nå tilgjengelig hos Gjallarhorn Audio

Aqua har spesialisert seg på produksjon av DA-konvertere som benytter såkalt 'resistor ladder' topologi, og de har sågar utviklet sin egen FPGA-kode for bruk med denne multi-bit løsningen.

Aqua tilbyr i dag tre ulike R2R DAC'er (La Voce, La Scala og Formula) og en CD-transport (La Diva).

Innstegsmodellen, La Voce S3, er nå i sin tredje generasjon og er oppgradert med en rekke forbedringer basert på erfaringene gjort under utviklingen av toppmodellen Formula.

Den tidligere toppmodellen, La Scala, er basert på et hybriddesign hvor det benyttes både rør (Telefunken ECC81) og transistorer (MOSFET). I sin Mk II utgave har La Scala i tillegg fått en høyverdig fiberoptisk forbindelse mellom digital og analog del, en teknologi som er hentet fra Aquas toppmodell Formula.

Formula xHD er, som nevnt over, Aquas nye flaggskipsmodell, og det var i forbindelse med utviklingen av denne at den "optologiske" løsningen først ble etablert. Men til forskjell fra La Scala, så er Formula utelukkende transistorbasert.

Både La Voce S3 og La Scala Mk II er tilgjengelig for hjemlån, mens Formula xHD kun er tilgjengelig for demo.

16-APR-18: Gjallarhorn Audio overtar agenturet for Solidsteel

Solidsteel tilbyr stilrene og solide racker/reoler laget i Italia. Man kan velge mellom S-serien, VL-serien og Hyperspike-serien. I tillegg produserer også Solidsteel to typer høyttalerstativer (NS & SS), samt en vegghylle (WS-5) til platespillere.

Rackene til Solidsteel er godt kjent i high-end markedet og de er f.eks. i utstrakt bruk på High End messen i München hvert eneste år.

Modellene HJ og HS fra Hyperspike serien kan sees i våre showroom.

07-FEB-18: Import av Wellfloat isolasjonsplattformer direkte fra produsenten G CLEF Acoustic i Japan

G CLEF Acoustic er et japansk firma som spesialiserer seg på produksjon av avanserte isolasjonsplattformer, bedre kjent under produktnavnet Wellfloat. Den patenterte konstruksjonen (japansk patent nr. 5145310) består av to plater som henger fast i hverandre på en slik måte at topp-platen flyter på bunnplaten. Dette gir en langt bedre beskyttelse mot vibrasjoner enn konvensjonelle dempeplattformer som kun demper vibrasjonene ved å endre systemets resonansfrekvens og som ikke er i stand til å isolere mot vibrasjoner fullt ut. Wellfloat-løsningen frikobler en komponent/høyttaler fra underlaget og gir full beskyttelse mot vibrasjoner innenfor hele det hørbare frekvensområdet.

22-JAN-18: Ny stativhøyttaler fra ProAc - Tablette 10 Signature

ProAc lanserte nå i januar en Signature utgave av sin Tablette 10 stativhøyttaler. Bildet til venstre (klikk på bildet for å hente opp en høyoppløst versjon) viser Tablette 10 Signature i Ibenholt finish.

ProAc har designet et nytt mellomtone-/basselement til denne modellen med et Excel magnetsystem og deres egen faseplugg i ren kobber.

ProAc kan fortelle at den nye signaturutgaven har mye til felles med Tablette 10 når det gjelder lydgjengivelse, men at Signature har en mere fremtredende mellomtone for et større lydbilde som ofte mangler hos høyttalere med en beskjeden størrelse.

Her er en peker til produktsiden hos ProAc: Tablette 10 Signature

Ordinær utsalgspris her i Norge ligger for tiden på:

- Standard finish: NOK 17 900,-

- Premium finish (Ebony & Rosewood): NOK 19 900,-.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

09-DES-17: Gjallarhorn Audio overtar som ny norsk importør av danske Gato Audio

Vi har en stund nå vært på utkikk etter et high-end elektronikkmerke som tilfredsstiller følgende kriterier:

 • fornuftig prisnivå (mange high-end merker er latterlig høyt priset, en trend vi ønsker å bidra med å snu!)
 • høy byggekvalitet (selv innenfor high-end segmentet er det overraskende variabel byggekvalitet og den er ikke alltid korrelert med prisen!)
 • moderne design (det er noe forfriskende over en komponent som er noe mere enn en pen frontplate, og et godt design gjør det også enklere å få gjennomslag hos “interiørsjefen”)
 • gjennomtenkt brukergrensesnitt (en informativ og tydelig skjerm med muligheter for dimming, noe mange produsenter rett og slett ikke får til)
 • gode tilkoblingsmuligheter (et godt utvalg digitale og analoge inn- og utganger, helst både XLR & RCA, HT-bypass og gjerne trådløs støtte for streaming)
 • ergonomisk og solid laget fjernkontroll (mange produsenter prioriterer dette for lavt)
 • og sist, men ikke minst; utsøkt lyd

I danske Gato Audio har vi endelig funnet et merke som tilfredsstiller alle disse kriteriene. Vi har derfor tatt på oss ansvaret for videre import og salg av dette merket i Norge. Et viktig moment ved valg av nytt elektronikkmerke var at det kunne tilby en integrert forsterker med innebygget DAC og støtte for streaming, både via kabel og trådløst. I tillegg har også Gato Audios forforsterker slik støtte.

Utover å tilby integrerte forsterkere og forforsterkere med innebygget DAC, så tilbyr også Gato Audio en CD-spiller (dette formatet er langt fra dødt og gir ofte bedre lydkvalitet enn streaming) og effektforsterkere for både 1, 4 og 6 kanaler. Monoblokkene er et klasse AB design og benytter sågar kun 1 MOS-FET transistor i signalveien (strengt tatt 1 for positiv del av sinuskurve og 1 for negativ del av sinuskurve i push-pull konfigurasjon - av Gato Audio kalt TwinFET).

De to integrert forsterkerne med innebygget DAC, DIA-250S og DIA-400S, er for øvrig vellydende klasse D design med henholdsvis 250 og 400 Watt pr. kanal, mens deres integrerte forsterker uten DAC er et 150 W pr. kanal klasse AB design.

En annen viktig funksjon i disse travle tider er Gato Audios “pre-heat” krets. Med denne valgt, så tar det kun 15 minutter før forsterkeren når sin optimale arbeidstemperatur (gjelder produktet AMP-150).

Gato Audio innehar også en betydelig kompetanse innen høyttalerkonstruksjon (styreformann Paul Rossing stod i sin tid bak merket Avance), og kreasjonene deres benytter forseggjorte kabinetter (laminert FusedMass design), gjennomtenkte delefiltre med avansert PurePhase teknologi og skreddersydde høyttalerelementer av høy kvalitet.

Danske Gato Audio ble grunnlagt i 2007 av Frederik Johansen, Kresten Dinesen og Rasmus Holm - alle med lang fartstid fra blant annet Holfi, Thule Audio og ikke minst GamuT. Visjonen til Gato Audio er å kombinere en utsøkt lyd med et interiørvennlig design og et moderne brukergrensesnitt, noe de så til de grader har lykkes med.

Vi har de aller fleste av deres produkter for demonstrasjon i vårt showroom og noen vil også være tilgjengelig for hjemlån. Følgende produkter kan for tiden sees og høres hos oss:

Elektronikk:
DIA-250S (demo & hjemlån)
DIA-400S (demo & hjemlån)
CDD-1 (demo)
PRD-3S (demo)
PWR-222 (demo)

Høyttalere:
FM-8 (demo & hjemlån)
FM-15 (demo & hjemlån)
FM-30 (demo)
FM-50 (demo)

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

19-AUG-17: Rørforsterkere fra NAT igjen tilgjengelig i Norge

NAT fra Serbia er en produsent mange audiofile i Europa har kjennskap til. NAT ble grunnlagt i 1993 og er en forkortelse for Nikic Audio Team etter gründeren Dejan Nikic. Firmaet spesialiserer seg på produksjon av rørforsterkere basert på russiske NOS-rør. Deres designfilosofi er å bygge forsterkere med massive strømforsyninger og minimalistiske signalkretser av høyverdige komponenter. Alle produktene er håndlaget og gjennomgår rigorøs testing i over 100 timer før de forlater fabrikken.

Effektforsterkerne deres, som alle er klasse A monoblokker, er basert på et SET (Single-Ended Triode) design uten tilbakekobling og med svært korte signalveier. SET-forsterkere er kjent for å være begrenset til et par titalls Watt, men NATs toppmodell, Magma New, leverer hele 170 Watt pr. kanal, hvilket gjør den til den kraftigste SET-forsterkeren i verden med kun et enkelt DHT effektrør (GM100).

NAT er et relativt fornuftig priset merke i forhold til de high-end merkene NAT fordelaktig sammenlignes med i ulike forumdiskusjoner på nettet.

Innledningsvis er det den integrerte forsterkeren Single som vil være i demo hos oss.

Se for øvrig vår nyhetsannonsering på HFS her.

06-MAR-17: Gjallarhorn Audio utnevnes til ny norsk importør for engelske ProAc

ProAc ble grunnlagt av Stewart Tyler for snart 40 år siden og firmaet har i løpet av årene opparbeidet seg et renommé som en av verdens fremste høyttalerprodusenter.

ProAc er kjent for å bygge utsøkte høyttalere med fremragende lyd- og byggekvalitet, og de går særdeles grundig til verks ved utvikling av høyttalerelementer, konstruksjon av delefiltre og oppbygging av høyttalerkabinetter.

Alt av design og "voicing" utføres av Stewart selv, mens høyttalerne blir håndbygget av hans medarbeidere i fabrikken ved Brackley i Northamptonshire. I og med at ProAc har vært i drift lenger enn de fleste av konkurrentene, så er dette en produksjonsprosess hen i mot det perfekte. Nye modeller er m.a.o. mere et resultat av evolusjon (gradvis forbedring) enn revolusjon (eksperimentering). Dette gir kunder en sannsynlighet for god lyd som er langt større enn i det vanlige "hit and miss" scenarioet.

Heller ikke ytre finish er tatt lett på av ProAc og alle høyttalerne til ProAc leveres i en høyverdig trefinérfinish (bøk, naturell eik, kirsebærtre, mahogni, svart ask, ibenholt og rosentre). De leveres også i en silkehvit utførelse for de som foretrekker det.

ProAc opererer i dag med 4 produktserier; Tablette (nå i sin 10. generasjon med modellen Tablette 10), Studio (i øyeblikket kun modellen M100), Response D (DB3, DB1, D2, D20 D/R, D30S D/R & D48 D/R) og K-serien (K6 & K8). I tillegg tilbys en senterhøyttaler under navnet Centre Voice.

Se for øvrig vår artikkel om ProAc her.

06-JAN-17: Gjallarhorn Audio utnevnes til ny norsk importør for amerikanske Sound Lab

Sound Lab er en amerikansk produsent av elektrostathøyttalere av ypperste kvalitet.

Deres største elektrostatpaneler går helt ned i 24 Hz(!) uten å ty til en hybridløsning, hvilket betyr at konstruksjonen til Sound Lab representerer det mest fullfrekvente elektrostatdesignet i verden.

Sound Lab opererer med 3 produktserier som skiller seg fra hverandre kun når det gjelder designet til selve rammeverket. Audiophile og Majestic seriene benytter et rammeverk av tre, mens Ultimate serien har et rammeverk av stål.

En kompaktmodell (445) ble nylig lansert for hver av seriene, og omtalene i hi-fi pressen har vært meget positive. De nye kompaktmodellene er omtrent halve høyden av standardmodellene. De går naturlig nok ikke like langt ned i frekvens, men gjengivelsen er ellers sammenlignbar med den til de større modellene.

Se for øvrig vår artikkel om Sound Lab her.

05-JAN-17: GoldenEar lanserer ny flaggskipshøyttaler

GoldenEar lanserte i dag sin nye flaggskipshøyttaler Triton Reference under CES 2017 i Las Vegas. Omtaler av Triton Reference vil bli utgitt i løpet av relativt kort tid av John Atkinson for Stereophile, Anthony Cordesman for The Absolute Sound og Chris Martens for HiFi+.

Pressemelding

Nyhetsarkiv
© 2006-2024 Gjallarhorn Audio. Alle rettigheter forbeholdes